ΠΑΤΡΑ: Τιμώμενο πρόσωπο η Αλεξάνδρα Μαρτίνου – Σήμερα στα «Πρόσωπα της Χρονιάς»

Ενα δημόσιο ευχαριστώ στην Αλεξάνδρα Μαρτίνου, επιφυλάσσει η φετινή διοργάνωση «Πρόσωπα της Χρονιάς» για την άοκνη προσφορά της στηρίζοντας τα παιδιά που έχουν ανάγκη.
Η πρόεδρος της Ενωσης Μαζί για το Παιδί, είναι το τιμώμενο πρόσωπο στη λαμπρή βραδιά που θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 στις 7 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η Ενωση χαρίζει απλόχερα την αγάπη της στα παιδιά που έχουν ανάγκη, με στόχο την αυτονόμηση, την ένταξή τους στην κοινωνία και την προάσπιση της αρχής των ίσων ευκαιριών.
Ηταν το αρχικό όραμα μιας μικρής ομάδας ανθρώπων που μετουσιώθηκε σε πολλαπλή προσφορά για οικογένειες που χρειάζονται στήριξη. Πρόκειται για ένα έργο ζωής που ξεκίνησε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου από την αρχή της δεκαετίας του ’80 και συνεχίζει έως σήμερα.
Ολα άρχισαν όταν γνώρισε μια μητέρα που μεγάλωνε ένα παιδί με σύνδρομο Down. Την εποχή εκείνη οι δυσκολίες φάνταζαν αξεπέραστες. Οταν ήρθε αντιμέτωπη με αυτή την πραγματικότητα αποφάσισε να βοηθήσει όχι μόνο αυτό το παιδί και την οικογένεια του αλλά και όσες είχαν τις ίδιες δυσκολίες. Το όραμα της έγινε πράξη όταν τη συμβολή και άλλων πολιτών δημιούργησε το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά». Η αρχή είχε γίνει. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1996, συμμετείχε στην ιδρυτική ομάδα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Σωματεία ενώθηκαν με σκοπό τη διαφύλαξη και την προστασία παιδιών σε ανάγκη.
Σήμερα η Αλεξάνδρα Μαρτίνου είναι πρόεδρος της Ενωσης με έργο που επεκτείνεται σε όλη τη χώρα. Αυτή τη στιγμή η Ενωση με τις δράσεις της βελτιώνει την καθημερινότητα 30.000 παιδιών παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης, υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας. Παραμένει το όραμα της ισχυρό, να διαφυλάσσει ό,τι πιο πολύτιμο στη ζωή. Το «Παιδί».
Τα Πρόσωπα της Χρονιάς είναι ο θεσμός που εισήγε το 2014 η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και συνδιοργανώνονται από το «Ινστιτούτο Πρόσωπα». Η ψηφοφορία έχει πλέον ολοκληρωθεί, η Κριτική Επιτροπή και ο οργανωτικός φορέας ολοκληρώνουν την κατάταξη, με στόχο οι πρωταγωνιστές της ζωής να ανακοινωθούν επισήμως σε λίγες μόνο ημέρες.
Στο μεταξύ προετοιμάζονται όλες οι οργανωτικές λεπτομέρειες με σκοπό η εκδήλωση να ικανοποιήσει το κοινό που θα κατακλύσει το Συνεδριακό του Πανεπιστημίου, αλλά και τους τηλεθεατές της ευρύτερης περιφέρειας, μια που φέτος η εκδήλωση θα καλυφθεί τηλεοπτικά.