«Ο Εθνικός Μηχανισμός δεν θα είναι έτοιμος για την αντιπυρική περίοδο» λέει ο εμπειρογνώμονας Ανδριανός Γκουρμπάτσης

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με παραλήπτες και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, απέστειλε ο Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός του ΠΣ Ανδριανός Γκουρμπάτσης, με θέμα το νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία.

Ο κ. Γκουρμπάτσης αναφέρει πως πίσω από το εν λόγω νομοσχέδιο -του οποίου το κείμενο σύμφωνα με τον ίδιο είναι απαράδεκτο, με παραλείψεις, λάθη και κενά- υπάρχουν προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις αρμοδίων οργάνων και υποβόσκει η επιθυμία δημιουργίας «κομματικού στρατού» με το διορισμό αρεστών και όχι αρίστων οργάνων.

Σε άλλο σημείο της επιστολής του αναφέρει πως η ανασυγκρότηση της Πολιτικής Προστασίας που ήταν από τις πρώτες προτεραιότητες της καινούργιας κυβέρνησης άργησε πολύ να έρθει με αποτέλεσμα, σύμφωνα με όσα γράφει ο ίδιος, ο Εθνικός Μηχανισμός να μην «προλάβει να οργανωθεί και να προετοιμαστεί επιχειρησιακά σε όλα τα επίπεδα… έτσι ώστε να είναι πανέτοιμος για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή