«Ο Εθνικός Μηχανισμός δεν θα είναι έτοιμος για την αντιπυρική περίοδο» λέει ο εμπειρογνώμονας Ανδριανός Γκουρμπάτσης

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με παραλήπτες και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, απέστειλε ο Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός του ΠΣ Ανδριανός Γκουρμπάτσης, με θέμα το νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία.

Ο κ. Γκουρμπάτσης αναφέρει πως πίσω από το εν λόγω νομοσχέδιο -του οποίου το κείμενο σύμφωνα με τον ίδιο είναι απαράδεκτο, με παραλείψεις, λάθη και κενά- υπάρχουν προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις αρμοδίων οργάνων και υποβόσκει η επιθυμία δημιουργίας «κομματικού στρατού» με το διορισμό αρεστών και όχι αρίστων οργάνων.

Σε άλλο σημείο της επιστολής του αναφέρει πως η ανασυγκρότηση της Πολιτικής Προστασίας που ήταν από τις πρώτες προτεραιότητες της καινούργιας κυβέρνησης άργησε πολύ να έρθει με αποτέλεσμα, σύμφωνα με όσα γράφει ο ίδιος, ο Εθνικός Μηχανισμός να μην «προλάβει να οργανωθεί και να προετοιμαστεί επιχειρησιακά σε όλα τα επίπεδα… έτσι ώστε να είναι πανέτοιμος για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή 

advertisement