Δολοφονία Σουλεϊμανί: Το πτώμα του Ιρανού στρατηγού βρέθηκε διαμελισμένο

Aπό το τεράστιο καφέ δακτυλίδι που φορούσε στο αριστερό του χέρι, αναγνωρίστηκε η σορός του πανίσχυρου Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί.

Το πτώμα του 62χρονου Σουλειμανί βρέθηκε διαμελισμένο, όπως ανακοίνωσε έγκυρες πηγές.

Ο Ιρανός στρατηγός έχασε τη ζωή του μετά από αμερικανική επιδρομή με τους φιλοϊρανικούς συνασπισμούς μαχητών να τίθενται σε ετοιμότητα και την αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκνα καλεί τους Αμερικανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα.

Έρευνα που δημοσιοποιήθηκε το 2018 από το ινστιτούτο IranPoll και το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ έδειξε ότι το 83% των Ιρανών είχε θετική γνώμη για τον Σουλεϊμανί, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν πιο δημοφιλής από τον πρόεδρο Χασάν Ρουχανί και τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Στο μεταξύ, ο Ιρακινός σιίτης ηγέτης Moκτάντα Σαντρ έδωσε σήμερα εντολή στους μαχητές του Στρατού του Μαχντί να «είναι έτοιμοι», ενεργοποιώντας έτσι μια πολιτοφυλακή που επισήμως έχει διαλυθεί εδώ και περίπου μια δεκαετία και η οποία είχε σπείρει τον τρόμο στις τάξεις των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ.


«Δίνω εντολή σε όλους τους μουτζαχεντίν, ιδιαίτερα στον Στρατό του Μαχντί, την Ταξιαρχία της Ημέρας της Επαγγελίας, και όλες τις πατριωτικές και πειθαρχημένες οργανώσεις να είναι έτοιμες για να προστατεύσουν το Ιράκ», αναφέρει στην ανακοίνωση.

Ο Σαντρ, ο οποίος δηλώνει εθνικιστής και απορρίπτει τόσο την αμερικανική όσο και την ιρανική ανάμιξη στο Ιράκ, απηύθυνε ωστόσο έκκληση σε όλες τις πλευρές να συμπεριφερθούν με «σοφία και διορατικότητα».

advertisement