Tα F 35 πιθανώς στην ατζέντα της συνάντησης Τραμπ – Μητσοτάκη

Η αγορά των F – 35 από την Ελλάδα πιθανώς να βρεθεί στην ατζέντα της συνάντησης Τραμπ – Μητσοτάκη δήλωσε σε συνέντευξή του στο Open ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Λίγες ημέρες μετά από σχετική αναφορά του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι κάποια στιγμή η Ελλάδα πρέπει να περάσει στα μαχητικά αεροσκάφη της λεγόμενης 5ης γενιάς, και ερωτηθείς εάν στη συνάντηση Τραμπ – Μητσοτάκη στις 7 Ιανουαρίου θα τεθεί θέμα συμμετοχής της Ελλάδας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το χαρακτήρισε «πιθανόν», ιδιαίτερα μετά την εκδίωξη της Τουρκίας από το πρότζεκτ λόγω την αγοράς των ρωσικών «S 400».

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει παράθυρο ευκαιρίας για την Ελλάδα είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας πάντως ότι για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη υποδομών.

O κ. Παναγιωτόπουλος απέκλεισε την πιθανότητα πάντως για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, ενώ χαρακτήρισε επιβεβλημένη την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού στις Ενοπλες Δυνάμεις.