Εύβοια: Κατεστραμμένους δρόμους και κατολισθήσεις άφησε η «Ζηνοβία» – Χωρίς τηλέφωνο τα Καμπιά

Η «Ζηνοβία» άφησε στο πέρασμά της μεγάλες καταστροφές στην Εύβοια.

Τμήμα του δρόμου λίγο πριν την Κύμη έχει υποχωρήσει με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μπορούν να μετακινηθούν. Στο σημείο του Στομίου το υπέδαφος έχει υποστεί και στο παρελθόν πολλές διαβρώσεις και καθιζήσεις και η νέα κακοκαιρία δυσκόλεψε ακόμα περισσότερα τα πράγματα.

Οι μεγάλοι κυματισμοί που δημιουργήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα άνοιξαν το δρόμο στο ρεύμα προς το λιμάνι της Κύμης με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται από το ένα μόνο ρεύμα. Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας έχει τοποθετήσει σήμανση και φανάρια για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Η εναλλακτική διαδρομή για τα φορτηγά θα είναι το Πλατάνα- Γέφυρα Σκοτεινής-Κονίστρες-Χάνια Αυλωναρίου.

Παράλληλα με την διευθέτηση της κυκλοφορίας και την προσωρινή αποκατάσταση των προβλημάτων, εξετάζονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οι προτεινόμενες λύσεις και οι διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης για την εκτέλεση σημαντικού τεχνικού έργου που θα δώσει οριστική λύση στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο τμήμα του βασικού οδικού άξονα προς το λιμάνι της Κύμης.

Προβλήματα ακόμα δημιουργήθηκαν και στην επαρχιακή οδό Λίμνης-Αιδηψού. Εκεί, έπεσαν στο οδόστρωμα νέοι βράχοι τους οποίους ναι μεν απομάκρυνε η Περιφέρεια, όμως η κυκλοφορία δεν είναι ασφαλής για τους οδηγούς.

Χωρίς τηλέφωνο τα Καμπιά

Προβλήματα από την κακοκαιρία δημιουργήθηκαν όμως και στα Καμπιά Ευβοίας καθώς η περιοχή έμεινε χωρίς τηλέφωνο. Εδώ και τέσσερις μέρες οι κάτοικοι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν καθώς δεν λειτουργεί ούτε η σταθερή ούτε η κινητή τηλεφωνία.

Οι υπεύθυνοι της περιοχής κάνουν συνεχώς εκκλήσεις στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για να αποκατασταθεί το πρόβλημα αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση.