Θεσσαλονίκη: Η μάνα που ραγίζει καρδιές – “Εύχομαι να μην βρεθεί καμία γυναίκα στη δική μου θέση”

Η Ματούλα Κουτρώτσιου ανοίγει την καρδιά της και προκαλεί συγκίνηση. Τα ίχνη του γιου της χάθηκαν ενώ έκανε διακοπές στην Αλόννησο τον Αύγουστο του 2016…

«Μούδιασε όλο μου το σώμα και με κατέκλυσε απερίγραπτο συναίσθημα, σαν να θέλεις να φωνάξεις, να κλάψεις, να πέσεις κάτω». Με αυτά τα λόγια περιγράφει η Ματούλα Κουτρώτσιου, μητέρα του 30χρονου Θεσσαλονικιού Γιώργου Καραμιχαηλίδη, που αγνοείται, πώς αισθάνθηκε όταν ενημερώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου για την ανεύρεση ανθρώπινου σκελετού κοντά σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή στη θέση Κάμπος Βότση Αλοννήσου.

Τα ίχνη του γιου της χάθηκαν ενώ έκανε διακοπές στην Αλόννησο τον Αύγουστο του 2016. Από τότε δεν έχει κανένα σημείο ζωής, ενώ και οι όποιες έρευνες διενεργήθηκαν, δυστυχώς, δεν είχαν αποτέλεσμα.

Από την πρώτη στιγμή εντοπισμού του ανθρώπινου σκελετού οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο η σορός να ανήκει στον 30χρονο Θεσσαλονικιό, καθώς θεωρήθηκε πιο πιθανό το σενάριο να ανήκει στον 54χρονο Κρητικό που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το νησί το 2013. Η κ. Κουτρώτσιου απέκλειε επίσης ενστικτωδώς το ενδεχόμενο ο σκελετός να ανήκει στον γιο της.

Παρ’ όλα αυτά κινητοποιήθηκε, τηλεφώνησε στους ντόπιους κατοίκους και έκανε την έρευνά της. Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει επισήμως στην ταυτοποίηση της σορού, καθώς αναμένουν τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA.

Η μητέρα του 30χρονου αγνοούμενου έχει βιώσει μέχρι σήμερα τρεις φορές παρόμοια συναισθήματα σε ανάλογες περιστάσεις. «Εύχομαι να μη βρεθεί καμία μητέρα στην ίδια θέση με εμένα. Είναι πολύ δύσκολο να περιγραφεί το συναίσθημα. Όμως εγώ δεν θα το αφήσω έτσι. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να διαλευκανθεί τι συνέβη εκείνο το καλοκαίρι και ο Γιώργος χάθηκε για πάντα.

Εχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία κάποτε θα λάμψει. Θέλω επιτέλους να μάθω τι συνέβη. Δεν νομίζω ότι Γιώργος μου απλά έφυγε, όπως λένε. Δεν εξαφανίζεται κανείς έτσι. Κάπου πήγε αυτό το σώμα, δεν έφυγε στον ουρανό. Θα τον βρούμε», αναφέρει.

Από το 2016 μέχρι και σήμερα η κ. Κουτρώτσιου επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι την Αλόννησο και τον όρμο Βότση όπου άφησε τα τελευταία του ίχνη ο 30χρονος Θεσσαλονικιός. Σε σημείο του όρμου έχει φτιάξει ένα εκκλησάκι στη μνήμη του παιδιού της. «Εκεί είναι το σπίτι του. Εκεί περπάτησε για τελευταία φορά», εξηγεί η ίδια και παρακαλεί οποιονδήποτε γνωρίζει το παραμικρό να μιλήσει, να βρεθεί ο Γιώργος.

Η σορός του 30χρονου Θεσσαλονικιού δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα παρά τους αλλεπάλληλους κύκλους ερευνών. Αυτός ήταν και ο λόγος που η οικογένεια του 30χρονου προχώρησε σε υποβολή μήνυσης τον Φεβρουάριο του 2017 κατά παντός υπευθύνου για έκθεση σε κίνδυνο.

Ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης βρισκόταν στην Αλόννησο για διακοπές με τη σύντροφό του όταν συνέβη το μοιραίο. Είχε πει στη φίλη του ότι θα πήγαινε μία βόλτα και ότι θα επέστρεφε. Δυστυχώς, όμως δεν γύρισε πίσω ποτέ.

Εκείνοι που τον είδαν για τελευταία φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν δύο ψαράδες, οι οποίοι φέρονται να δήλωσαν ότι είδαν τον 30χρονο να απομακρύνεται στα ανοιχτά κολυμπώντας.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr