ΑΧΑΪΑ: Πλήγμα για τους αγρότες λόγω χαλαζόπτωσης – Σε άμεσες αποζημιώσεις προσβλέπουν οι παραγωγοί του κάμπου!

Εκτεταμένες ζημιές έχει προκαλέσει ο μεγάλος όγκος βροχής και κυρίως η χαλαζόπτωση σε πολλά χωριά της Δυτικής Αχαΐας.
Σε ό,τι αφορά τον ελαιόκαρπο, δεν αγγίζουν μεν σε λιοστάσια το 100%, αλλά η φετινή παραγωγή θα ‘ναι σε αυτά περιορισμένη, κάτι που σημαίνει και πενιχρά εισοδήματα για τους αγρότες.
Το πρόβλημα της περιόδου εστιάζεται στις κοινότητες Πετροχωρίου, Ελαιοχωρίου, Πέτα, Μπούκουρα κ.ά. με τους ιδιοκτήτες να έχουν προβεί σε δηλώσεις προς τον ΕΛΓΑ για να γίνουν αυτοψίες και να λάβουν τις αποζημιώσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Στην Αρλα πάντως οι καλλιεργητές κάνουν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή.
«Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και ευχής έργον θα είναι να κυλήσει γρήγορα από τον ΕΛΓΑ, αφού εκκρεμούν και παλιότερες αποδώσεις χρημάτων από καιρικά φαινόμενα του 2018» λέει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας Γιώργος Βεσκούκης.
Προβλήματα όμως έχει προκαλέσει η νεροποντή και σε εκτάσεις με κηπευτικά, οι παραγωγοί των οποίων επίσης αναμένουν ελέχγους από Γεωπόνους για άμεσες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.
Για το πρόβλημα ενημερώθηκε και ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Ωλενίας Θανάσης Πουλίδας, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τον ΕΛΓΑ ώστε να διενεργηθούν σύντομα οι αυτοψίες.
Στην περιοχή του κάμπου θα πέσει τις επόμενες μέρες, ένα μεγάλο μέρος των χρωστούμενων από ενισχύσεις και αποζημιώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με απόφαση του υπουργού Μάκη Βορίδη.