(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Ιδανικό σκηνικό στα χιονισμένα Καλάβρυτα – Πληρότητα στο 90% – Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο

Ιδανικό είναι το σκηνικό στα χιονισμένα Καλάβρυτα τα τελευταία 24ωρα. Την ορεινή πόλη της Αχαΐας επισκέπτονται και φέτος ταξιδιώτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η πληρότητα θα ξεπεράσει το 90%.
«Ο κόσμος διασκεδάζει και εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να περάσουν όμορφα κατά την διάρκεια της παραμονής τους» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος.
Επίκεντρο των επισκεπτών μέσα στην πόλη είναι ο στολισμένος πεζόδρομος ενώ ο Δήμος φρόντισε να εγκαταστήσει και παγοδρόμιο για την διασκέδαση μικρών και μεγάλων. Ο Θ. Παπαδόπουλος μετέφερε τα κολακευτικά σχόλια («Η πόλη σας είναι ξεχωριστή…») που δέχθηκε από ζευγάρι κατοίκων της Αμφιλοχίας, το οποίο επέλεξε να περάσει λίγες ημέρες στα Καλάβρυτα.
Η βασική προϋπόθεση όμως για να περάσουν καλά οι επισκέπτες τα τελευταία 24ωρα ήταν να μείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο. «Για εμάς ήταν το πρώτο δυνατό τεστ. Κάποιοι ξενύχτησαν δουλεύοντας στις “αλατιέρες” πριν βγει το πρώτο φως της ημέρας για να μείνουν καθαροί οι δρόμοι» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.
Τέσσερα μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και μηχανήματα του Δήμου Καλαβρύτων φρόντισαν για αυτό. Ο αντιπεριφερειάρχης εκτίμησε ότι όλα πήγαν καλά χάρη στη συνεργασία με τον Δήμαρχο Θ. Παπαδόπουλο και τα στελέχη της Πυροσβεστικής. Την καλή συνεργασία με τον Α’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης αποτύπωσε και σε μία περίπτωση που χρειάστηκε να υποστηρίξουν τα μηχανήματα της Περιφέρειας, αυτά του Δήμου Αιγιαλειας για να μείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο στα Ζαχλωρίτικα.
Η χθεσινή βραδιά και οι πρώτες πρωινές ώρες σήμερα χαρακτηρίστηκαν «δύσκολες» από τον Χ. Μπονάνο λόγω του πάγου που αναμενόταν να πέσει. Συνέστησε σύνεση στην οδήγηση και υποχρεωτικό εφοδιασμό με αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ
Η χθεσινή μέρα ήταν εορταστική για το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων , καθώς ήταν η πρώτη μέρα που άνοιξαν πίστες του για να δεχθούν χιονοδρόμους. Συνολικά, άνοιξαν οι τέσσερις από τις έντεκα πίστες. Η χιονόπτωση συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες βράδυ.
Εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων θα έχει πολλές από τις υποδομές του διαθέσιμες στους επισκέπτες του. Ο «Ερμής» θα είναι ανοικτός για χιονοδρομία. Το ίδιο και ο «Ηρακλής», όπως και η «Θέτις». Ο «Αχιλλέας» θα είναι ανοιχτός για μετάβαση στη Βαθειά Λάκκα και για βόλτα. Κλειστή για χιονοδρομία θα είναι η «Δάφνη», το μπέιμπι λιφτ, το σνόου παρκ, η «Άρτεμις» και η «Στύγα». Επίσης, διαθέσιμες για χιονοδρομία θα είναι οι: «Λητώ» (πράσινη), «Αλκμήνη» (πράσινη), «Ισμήνη»(μπλε).
Στο χιονοδρομικό αναμένεται να επικρατεί αραιή νέφωση με τη θερμοκρασία στη βάση (1.740 μ.) να μην ξεπερνάει τον -1 και στην κορυφή (2.340 μ.) τους – 4 βαθμούς Κελσίου. Το ύψος του χιονιού στη βάση θα είναι περίπου στα 30 εκατοστά και στην κορυφή τα 50 εκατοστά. Μέσα και έξω από τις πίστες θα υπάρχει φρέσκο χιόνι.
Ο δρόμος, σύμφωνα με τις χθεσινοβραδινές εκτιμήσεις του χιονοδρομικού κέντρου, θα είναι ανοικτός με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και θα λειτουργεί από 09:00- 16:00
Για περισσότερες πληροφορίες οι επισκέπτες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 2692024451-2