ΠΑΤΡΑ: Αλληλεγγύη, ανθρωπιά και αγάπη από τον Ερυθρό Σταυρό

advertisement

Την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο έδειξε και φέτος το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Πατρών εν όψει των Χριστουγέννων.

Για το σκοπό αυτό το Περιφερειακό μας Τμήμα συγκέντρωσε τρόφιμα, Βρεφικά είδη και παιχνίδια. Για την επιτυχία της δράσης αυτής συνεργάστηκαν οι εθελοντές των τριών εθελοντικών σωμάτων, της Κοινωνικής Πρόνοιας, της Νοσηλευτικής και του Σώματος Σαμαρειτών.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού που ανταποκρίθηκε στην προσπάθειά μας αυτή, παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Έδειξε έμπρακτα την στήριξη και την πίστη του στο έργο μας. Συγκεντρώθηκαν συνολικά έντεκα τόνοι τροφίμων.

Τα δέματα συσκευάστηκαν και διανεμήθηκαν από εθελοντές μας  κατ΄ οίκον, σε 108 μοναχικά, ηλικιωμένα άτομα και  ασθενείς.

Από το Τμήμα μας παρέλαβαν τα τρόφιμά τους οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Συνολικά ενισχύθηκαν 329 οικογένειες, Δημότες του Δήμου Πατρέων και του Δήμου Ερυμάνθου.

Για το σκοπό αυτό συνεργάστηκε η Κοινωνική Υπηρεσία με τις αντίστοιχες Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ερυμάνθου.

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ θερμά τους χορηγούς που πάντα ανταποκρίνονται:

Τους παιδικούς σταθμούς ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ, ΤΟ ΡΟΔΙ, ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΓΥΡΙ, ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ, BABY PARKING, ΣΕΡΑΦΙΝΟ ΤΟ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΑΚΙ, ΤΑ ΕΛΑΦΑΚΙΑ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΜΑ».

Τους μαθητές του 49ου και 55ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.

Το super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, την ΑΒΕΕ FAMA Π. ΠΕΤΤΑΣ, την FRIESLAND,  την ΣΠΕΤΣΕΡΗΣ Α.Ε., την ΑΦΟΙ ΣΩΡΡΑΣ.

Τα Ζαχαροπλαστεία ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ, ΜΥΛΩΝΑΣ και τα Αρτοποιία ΔΕΡΒΙΣΗ και ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα Super Market που δέχθηκαν τους εθελοντές μας για την συλλογή τροφίμων από το κοινό. Αναλυτικά: τα Α/Β Βασιλόπουλος ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών, τα LIDL Νοταρά, Παραλίας και Γοργοποτάμου.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους εθελοντές μας που είναι η ψυχή του ανθρωπιστικού μας έργου. Στήριξαν την συλλογή, διαλογή και διανομή τροφίμων.

Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας που είναι δίπλα σε κάθε προσπάθειά μας για την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων και ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνο. Να έχετε υγεία προσωπική και οικογενειακή.