(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Η μάγισσα Φρικαντέλα στο 2ο Νηπιαγωγείο Αιγίου για τα Χριστούγεννα

διαίτερα ψηλά τον… πήχη ανέβασε το 2ο Νηπιαγωγείο Αιγίου παρουσιάζοντας ανά τμήμα δύο θεατρικές παραστάσεις στον χώρο του σχολείου. Η «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» παρουσιάστηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης και… ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους!

Πρόκειται για το γνωστό έργο του Ευγένιου Τριβιζά που αποδόθηκε χαριτωμένα από τους μικρούς πρωταγωνιστές» σε μία παράσταση που θα μπορούσε να ανήκει σε παιδικό θέατρο. Εντυπωσιακό σκηνικό το κάστρο της κακιάς μάγισσας, που άλλοτε παίρνει τη φωνή των παιδιών που φτάνουν ως εκεί να της πουν τα κάλαντα κι άλλοτε τα μεταμορφώνει σε γατιά, παπιά και βατράχους. Ώσπου… μία νύχτα που κοιμάται της κλέβουν το ραβδί και το πνεύμα των Χριστουγέννων την κάνει να αντιληφθεί πως τελικά… είχαν δίκιο τα παιδιά.

Μία γλυκιά ιστορία που μπορεί να παραδειγματίσει και να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό πως στο τέλος το καλό κερδίζει… Τα κοστούμια των «ηθοποιών» εξαιρετικά, η ατμόσφαιρα ζεστή οικογενειακή, γονείς και φίλοι των παιδιών μοιράστηκαν όμορφες στιγμές και καταχειροκρότησαν τους μικρούς ήρωες, εκ των οποίων κανείς δεν ξέχασε τα λόγια του ούτε στιγμή! Παρών και ο μικρός Άγιος Βασίλης να μοιράζει γλυκίσματα… Τους μαθητές στο τέλος της παράστασης… περίμεναν ευφάνταστες χειροτεχνίες.

Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στην διευθύντρια του σχολείου Γαλανή Νικολάου και την εκπαιδευτικό Λένα Δημητρίου όχι μόνο για το αισθητικό αποτέλεσμα που ήταν άψογο, δεδομένων και των ηλικιών νηπίων και προνηπίων, αλλά κυρίως γιατί καταφέρνουν μέσα από όμορφες δράσεις να παραδειγματίζουν και να εμπνέουν τα παιδιά, με έμφαση στην συνεργασία και τη δημιουργικότητα!