(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΑΧΑΪΑ: Ανοιγοκλείνουν δρόμοι λόγω χιονόπτωσης – Προβλήματα στις μετακινήσεις οδηγών σε ημιορεινά και ορεινά – Ο υπεύθυνος της ΠΔΕ στον ΣΚΑΪ Πάτρας

Εκχιονιστικό μηχάνημα απομακρύνει τα χιόνια από το δρόμο στο Νευροκόπι Δράμας απομακρύνουν τα χιόνια από το αυτοκίνητο τους, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018. Χιονίζει από τα ξημερώματα σε όλες τις ορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των αυτοκίνητων στο μεγαλύτερο μέρος του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου να γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Προβλήματα και σε περιοχές της Πελοποννήσου προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις. Ορισμένοι δρόμοι έκλεισαν, ενώ σε κάποια σημεία είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Εκχιονιστικά των δήμων και των περιφερειών επιχειρούν συνεχώς σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αχαΐας, Αρκαδίας και Κορινθίας, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει από τις χιονοπτώσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, κλειστές ήταν σήμερα το πρωί η επαρχιακή οδός από την Περιστέρα προς το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες
Οσον αφορά στην χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στην Αχαΐα, είναι απαραίτητες στους παρακάτω δρόμους:
Καλαβρύτων-Πούντας (μέσω Μεγάλου Σπηλαίου).
Καλαβρύτων -Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).
Καλαβρύτων – Αιγίου (μέσω Φτέρης).
Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Λουσών και μέσω Πριολίθου.
Ακράτας – Ζαρούχλας, από το ύψος του 20ου χιλιομέτρου.
Από το 5ο έως το 16ο χιλιόμετρο του δρόμου που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο, καθώς και μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων.

Ο Διευθυντής  Πολιτικής  Προστασίας της Περιφέρειας Νίκος Γυφτάκης μίλησε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89.4