Τι πρέπει να κάνετε για να μην πάρετε κιλά στις γιορτές;

Για να μην πάρετε κιλά αυτές τις γιορτές προσπαθήστε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Περπάτημα

Εφόσον ο στόχος για τις γιορτές δεν είναι να χάσεις κιλά αλλά ούτε και να στερηθείς τα εδέσματα, βάλε το περπάτημα στην καθημερινότητά σου. 20 λεπτά την ημέρα βοηθούν στο να διατηρήσεις σταθερό το ισοζύγιο ενέργειας. Έτσι τρως και δεν παίρνεις βάρος.

Μη συνδυάζεις πολλούς υδατάνθρακες

Τουλάχιστον όχι σε ένα γεύμα. Όπως γνωρίζεις ήδη, ο συνδυασμός πολλών υδατανθράκων οδηγεί στην αποθήκευση σε μορφή λίπους. Αν δεν το ξέρεις, οι μεγάλες ποσότητες γλυκών ποτών πετυχαίνουν το ίδιο αποτέλεσμα.

 

Μην τρως μέχρι σκασμού

Μία ελληνική παράδοση που ακολουθούμε και εκτός γιορτών. Η κλασική Κυριακή στο πατρικό είναι κάπως έτσι. Αλλά θα ξέρεις ήδη ότι η υπερκατανάλωση τροφών προκαλεί δυσφορία, κακή πέψη και αυξημένη όρεξη τις επόμενες μέρες. Σταμάτα να τρως τη στιγμή που νιώθεις ότι έχεις χορτάσει αλλά δε νιώθεις να σκας.

Τρώμε όλα μας τα γεύματα και δεν παίρνουμε κιλά

Εάν έχεις συνηθίσει να τρως συχνά γεύματα και ξαφνικά τα σταματάς, αυτό οδηγεί στο να τρως περισσότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα σου και να παθαίνεις βουλιμικά επεισόδια. Και κάπως έτσι επιλέγεις πολλά μελομακάρονα. Η ζάχαρη σου δίνει την άμεση ενέργεια που χρειάζεσαι. Επίσης, μην ξεχνάς τα φρούτα και τα λαχανικά που συμβάλουν στη λιποδιάλυση και βοηθούν την ομαλή λειτουργία του εντέρου.

Δεν τρώμε από μπουφέ

Το ξέρω ότι οι μπουφέδες είναι ό,τι πιο εορταστικό θα δεις σε φαγητό, αλλά έτσι την πατάς και τρως περισσότερο από όσο θέλεις ή αντέχεις. Πάρε λοιπόν το πιάτο σου γιατί μόνο έτσι ορίζεις τι και πόσο τρως.