ΠΑΤΡΑ: Συνδικαλιστές καταγγέλλουν απόλυση…συνδικαλιστή – Στην εταιρεία “Unisol” του Ρίου

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική και παράνομη απόλυση του συνδικαλιστή εργαζόμενου και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, από την εταιρεία “Unisol”, στο Ρίο Πατρών.
Κάθε απόλυση συνδικαλιστή που υπερασπίζεται τα εργασιακά μας δικαιώματα είναι αιτία πολέμου για μας.
Το κλαδικό μας σωματείο βρίσκεται στο πλευρό του συναδέλφου και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε να πάρει βροντερή απάντηση η εργοδοσία που θέλει να χτυπήσει την συνδικαλιστική δράση την ιδια ώρα που καταπατάει εργατικά δικαιώματα, αλλά και νόμους.
Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.
Συνάδελφοι, κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία.
Μέσα από την πείρα και του δικού μας σωματείου είναι ξεκάθαρο ότι χωρίς την οργανωμένη πάλη δεν θα μπορούσε να απαντηθεί η εργοδοτική αυθαιρεσία. Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ ξέρουν ότι το σωματείο μας αλλά και το εργατικό κέντρο που πλέον βρίσκεται στα χέρια των εργατών είναι το αποκούμπι τους.
Η απόλυση αυτή δεν πρέπει να φοβίζει κανένα συνάδελφο, αντιθέτως, να μας πεισμώσει, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Οι ίδιοι εργαζόμενοι χρειάζεται να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, να τσακίσουν το φόβο και την τρομοκρατία σε κάθε χώρο δουλειάς. Να οργανωθούν στο Σωματείο τους.
Απαιτούμε εδώ και τώρα την επαναπρόσληψη του συναδέλφου η οποία δεν είναι ατομική υπόθεση και δεν θίγει μόνο προσωπικά τον ίδιο και την οικογένειά του. Βάζει στο στόχαστρο συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με αγώνες και θυσίες.
Να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση. Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣE ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ