Δημοσκόπηση MRB: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλουν οι πολίτες

Αντίθετη σε ενδεχόμενο εκλογών πριν το τέλος της τετραετίας της κυβέρνησης είναι η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύσει η εφημερίδα Real, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναδεικνύεται «πρόσωπο της χρονιάς» στις προτιμήσεις. Σύμφωνα πάντα με την MRB, το ζήτημα που απασχολεί περισσότερο τους πολίτες είναι το μεταναστευτικό.Β

Ειδικότερα, ποσοστό 64,3%Β των πολιτών εκτιμούν ότι βουλευτικές εκλογές θα προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας, ενώ το 12,7% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η διεξαγωγή εκλογών θα γίνει σε δύο χρόνια. Παράλληλα, το 57,4% των ερωτηθέντων θέλει οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

ΤοΒ 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εκφράζεται από τη λέξη ελπίδα για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2018 ήταν μόλις 23,1%. Στην ερώτηση σε ποιους τομείς θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει έμφαση το 2020, το 72,3% των πολιτών απάντησε στο μεταναστευτικό και ακολουθέιΒ η πορεία της οικονομίας με 66,2%.

Όσον το πρόσωπο της χρονιάς για το 2020, ο πρωθυπουργός διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 25,6%.