Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά – Τοπικές βροχές ή χιονόνερο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται σήμερα  Σάββατο με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πρόκειται για “εισβολή” πολύ ψυχρών αέριων μαζών αρκτικής προέλευσης, σχηματίζοντας το κύμα έντονης κακοκαιρίας που ονομάστηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών “Ζηνοβία”.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα) και τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 με ενίσχυση τη νύχτα στα ανατολικά στα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου, με περαιτέρω πτώση τη νύχτα.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα στο Θερμαϊκό στα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στην Μακεδονία και την Θράκη. Χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά, τα ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ στα κεντρικά και τα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 09 βαθμούς Κελσίου και μόνο στην δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου και μόνο στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές προβλέπονται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.