(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για να σώσει ένα γατάκι – Το μήνυμα ενός πολίτη

Μπράβο και ξανά μπράβο, στους άνδρες της Πυροσβεστικής που όχι μόνο έσωσαν ένα μικρό ζωάκι, αλλά γιατί έδωσαν μάθημα ανθρωπιάς αφού η επιχείρηση διάσωσης χαρακτηρίστηκε, από αυταπάρνηση, αλλά και αυξημένο ζήλο.
Κυρίως, από ιδιαίτερη προθυμία και καλή διάθεση προς την ιδιοκτήτρια που αντέδρασε με μια δημόσια ευχαριστία ευχόμενη στους τέσσερις πυροσβέστες «Να συνεχίσουν να δίνουν το παράδειγμα στο πώς πρέπει να λειτουργεί μια οργανωμένη πολιτεία».
Η Ελένη Ρούσση ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία όταν το γατάκι είχε εγκλωβιστεί σε σημείο της κεραμιδοσκεπής της πολυκατοικίας και αδυνατούσε να βρει διαδρομή ασφαλούς διαφυγής.
Κατέφθασε πυροσβεστικό όχημα με τους τέσσερις πυροσβέστες, τους κ. Μίντζα, Τσιφρίκα οι οποίοι, μάλιστα, φθάνοντας στο περιστατικό αντελήφθησαν πως δεν διέθετε τον απαιτούμενο εξοπλισμό για τη συγκεκριμένη επιχείρηση διάσωσης. Ετσι έδωσαν σήμα στο κέντρο προκειμένου να σπεύσει και κλιμακοφόρο όχημα, συνεχίζοντας κατ’ εξακολούθηση, όμως, τις προσπάθειές τους να σώσουν το ζωάκι. Οταν δε, έφθασε και το δεύτερο πυροσβεστικό όχημα, με πλήρωμα τους πυροσβέστες Βέρρα και Νεκουτιάνου, όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Το γατάκι σώθηκε και οι πάντες ικανοποιήθηκαν.

 

Το συγκινητικό μήνυμα:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την πυροσβεστική υπηρεσία Πατρών, και ειδικότερα τα πληρώματα των δύο οχημάτων που βοήθησαν στον απεγκλωβισμό του μικρού ζώου. Για τον επαγγελματισμό τους, την ευγένεια και τα φιλοζωικά τους αισθήματα. Τους εύχομαι ολόψυχα υγεία και να συνεχίσουν να δίνουν το παράδειγμα στο πώς πρέπει να λειτουργεί μια οργανωμένη πολιτεία», ανέφερε η κ. Ρούσση στο μήνυμά της. Διευκρινίζοντας ότι: «Την ίδια στιγμή με καθησύχαζαν πως θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να σωθεί ο μικρός. Στο κλιμακοφόρο ήταν οι κ.κ. Νεκουτιάνος και Βέρρας που επέδειξαν τον ίδιο επαγγελματισμό και ανθρωπιά. Παράλληλα με έκαναν να αισθανθώ πολύ καλύτερα που μια τέτοια μέρα τους αναστάτωσα. Θέλω να τονίσω πως όλα τα παιδιά ήταν φιλόζωοι. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και εύχομαι να υπάρχουν πάντα άξιοι συνάδελφοί τους», καταλήγει η ίδια στο μήνυμά της.