Εδώ στην Πάτρα, μια Πόλη ένα σπίτι

θα μπορούσε να είναι ένας τίτλος, γιατί η Πόλη μας είναι μικρή και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας εδώ. Ετσι κανένα τηλεοπτικό κανάλι,κανένα μέσο δεν μπορεί να μας πείσει ,για το ποιος είναι ο καθένας από μας.
Γνωρίζουμε την οικογένεια Ινδαρέ χρόνια.
Πάντα ήταν μια ξεχωριστή οικογένεια, λόγω του ήθους, της ευγένειας, της αξιοσύνης, που ο κάθε ένας τους επέδειξε για πολλά και συνεχή χρόνια ,κάνοντας μας όλους τους Πατρινούς να καμαρώνουμε για αυτούς τους ξεχωριστούς και άξιους συμπατριώτες μας.
Γνωρίζαμε τη μητέρα του Δημήτρη, τον πιο γλυκό άνθρωπο και γνωρίζουμε πολύ καλά με τι αρχές μεγάλωσε τα παιδιά της. Είμαστε υπερήφανοι για την Αφροδίτη, την αδελφή του Δημήτρη ,και τις πρωτοποριακές τις εργασίες και παρουσιάσεις, στα πιο σημαντικά παγκόσμια επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και Forum, κατατάσσοντάς την στις πιο σημαντικές Καθηγήτριες Γεωλογίας στον κόσμο.
Τέλος γνωρίζουμε τον Δημήτρη από τα παιδικά του χρόνια .Ξέρουμε το ήθος, την συστολή, την ευγένεια ,την ηπιότητα, χαρακτηριστικό όλης της οικογένειας. Ξέρουμε ότι με το ταλέντο του και την σταθερή και μακροχρόνια παρουσία στον χώρο του Κινηματογράφου, εξασφάλισε την εκτίμηση και την αποδοχή σε διεθνές επίπεδο, όπως αυτό αποτυπώνεται και από τις πολλαπλές βραβεύσεις. Άρα είμαστε ενοχλημένοι, είμαστε θυμωμένοι, είμαστε λυπημένοι για αυτά που συμβαίνουν σε έναν δικό μας άνθρωπο, σε έναν Πατρινό που διαμαρτυρήθηκε γιατί παραβίασαν το οικογενειακό του άσυλο, γιατί είδε τα παιδιά του να κακοποιούνται μέσα στο ίδιο τους το σπίτι και επειδή αντέδρασε έπρεπε να κακοποιηθεί και ο ίδιος και να δεχθεί βία και εξευτελισμό.
Είμαστε θυμωμένοι, σαν πόλη, γιατί γνωριζόμαστε όλοι.
Σε πείσμα όλων αυτών των καναλιών και των μέσων, που αρχικά αναφέρονταν απλά σε έναν άνδρα μέσης ηλικίας που προέβαλε αντίσταση, έχουμε να πούμε:
Οχι, δεν είναι απλά ένας άγνωστος άνδρας ο Δημήτρης. Είναι ένας από εμάς, είναι ένας πατριώτης μας, που ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι και που μας έχει κάνει υπερήφανους επανειλημμένα.
ΟΧΙ, δεν σας επιτρέπουμε να συμπεριφέρεστε έτσι..
Είμαστε όλοι μαζί του.

• Ο Θεόδωρος Καμπέρος είναι προϊστάμενος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.