(Βίντεο-Φωτο)-Στέφανος Τσιτσιπάς: Γιορτάζει σήμερα και μετράει τα άστρα του 2019

Στέφανος Τσιτσιπάς: Γιορτάζει σήμερα όχι μόνο την ονομαστική του εορτή αλλά και μία χρονιά γεμάτη επιτυχίες στα γήπεδα που τον βρίσκουν στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης μόλις στα 21 του χρόνια (γεννημένος 12 Αυγούστου 1998). Ο Στέφανος των Ελλήνων, είναι τόσο ψηλά και όμως ακόμα μαθαίνει. Έκανε λοιπόν τον απολογισμό του για το 2019 και ετοιμάζεται για ένα ακόμα καλύτερο 2020

Στέφανος Τσιτσιπάς: Γιορτάζει σήμερα και μίλησε στο σάιτ της εφημερίδας The Australian σχολιάζοντας όσα κατάφερε τους τελευταίους 12 μήνες: «Πολλά μπορώ να πάρω από το 2019», είπε ο νεαρός τενίστας , . «Ήταν φοβερή χρονιά, φοβερή πορεία με πολλά θετικά. Πέτυχα σπουδαίες νίκες και έμαθα πολλά. Ανυπομονώ για το 2020. Νομίζω ότι έχω πολλά πράγματα να δείξω και πολλές ευκαιρίες να δικαιώσω ξανά τον εαυτό μου». Τι ακριβώς, όμως, έμαθε το 2019; «Ότι το θάρρος έρχεται από μέσα σου και ότι πρέπει να μένεις ήρεμος. Πρέπει να μένεις ήρεμος και να περιμένεις τις ευκαιρίες σου. Όταν βάζεις πίεση στον εαυτό σου, όταν περιμένεις πράγματα να συμβούν, δεν έρχονται πάντα τη σωστή στιγμή ή στο σωστό μέρος. Επίσης, υπομονή και αφοσίωση οδηγούν σε μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα».

Ο Στέφανος ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Αυστραλία για πρώτη φορά μετά την περσινή ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open. «Η Μελβούρνη ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το να παίξω με τον Ρότζερ Φέντερερ στη Rod Laver Arena, να προκριθώ στον πρώτο μου ημιτελικό Grand Slam ήταν κάτι εξωπραγματικό τότε και οι αναμνήσεις πάντα φέρνουν ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη μου. Ανυπομονώ να γυρίσω στην Αυστραλία και να παίξω ξανά μπροστά στον κόσμο».

Προέχει, ωστόσο, το ATP Cup, που ξεκινάει την άλλη εβδομάδα (3/1). «Η διοργάνωση δίνει στην Ελλάδα νέες ευκαιρίες και πιθανότητες. Ως ο Νο.1 παίκτης της εθνικής, είμαι περήφανος που έχω μια τέτοια ομάδα στο πλευρό μου. Οι περισσότεροι είναι νέοι και είναι για εμάς ένα από τα μεγαλύτερα events που θα παίξουμε ποτέ μαζί. Είναι υπέροχος τρόπος να ξεκινήσεις τη σεζόν, μια δυνατή αρχή παίζοντας υψηλού επιπέδου τένις κόντρα σε μερικούς από τους καλύτερους παίκτες».

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η πορεία προς τη δόξα

Ο Στεφανος γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1998 από τον προπονητή του τένις Απόστολο Τσιτσιπά και την Ρωσίδα, πρώην τενίστρια Τζούλια Σαλνίκοβα, η οποία τον Οκτώβριο του 1990 βρισκόταν στο νο 194 της παγκόσμιας κατάταξης. Κόρη κι αυτή ενός Ολυμπιονίκη, του Σεργκέι Σαλνίκοφ, διεθνή ποδοσφαιριστή της Σπαρτάκ Μόσχας και βασικού στελέχους της Εθνικής ομάδας των μυθικών Λεβ Γιασίν, Ιγκόρ Νέτο, Νικίτα Σιμονιάν, Ανατόλι Ίλιν, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης το 1956. Ο Στέφανος με το πλούσιο όπως καταλαβαίνετε αθλητικό DNA πριν καν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια  είχε ανέβει στην κορυφή του κόσμου, ως νο 1 της κατηγορίας juniors, και είχε ήδη στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης.
Ας δούμε βήμα προς βήμα αυτή την διαδρομή και τους «σταθμούς» της μέχρι τώρα καριέρας του μέχρι και το θριαμβευτικό 2019.

Το 2019 του Στέφανου Τσιτσιπά

Όσο για το 2019 O Έλληνας τενίστας μας πρόσφερε μοναδικές στιγμές μέσα στο 2019 με τις μεγάλες νίκες του, τις κούπες του, τις μεγάλες μάχες που έδωσε του σε όλες τις επιφάνειες και έκλεισε με τον τίτλο του ATP Finals στο Λονδίνο. Για δείτε κάποιες σπουδαίες στιγμές του:

 

Πρώτοι αγώνες το 2020

Το αναλυτικό πρόγραμμα του ATP Cup ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μιχάλη Περβολαράκη να ξεκινούν την πορεία τους κόντρα στον Καναδά
Το ελληνικό δίδυμο βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τον Καναδά, την Αυστραλία και την Γερμανία.

Τσιτσιπάς και Πρεβολαράκης θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους κόντρα στον Καναδά στις 3 Ιανουαρίου και θα ακολουθήσουν οι αγώνες με Γερμανία (05/01) και Αυστραλία (07/01).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Παρασκευή 03/01

Μιχάλης Περβολαράκης – Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ

Στέφανος – Τσιτσιπάς – Ντένις Σαποβάλοφ

Αγώνας διπλού

Κυριακή 05/01

Γιαν-Λέναρντ Στρουφ – Μιχάλης Περβολαράκης

Αλεξάντερ Ζβέρεβ – Στέφανος Τσιτσιπάς

Αγώνας διπλού

Τρίτη 07/01

Μιχάλης Περβολάρακης – Νικ Κύργιος

Στέφανος Τσιτσιπάς – Άλεξ Ντε Μινόρ

Αγώνας διπλού