«Κύμα» τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από Οινούσσες και Παναγιά

Την προκλητική τους τακτική πάνω από το Αιγαίο που ξεκίνησε τα προηγούμενα 24ωρα με την παραβίαση του μορατόριουμ κατά τις ημέρες των μεγάλων εορτών Ελλήνων και Τούρκων συνέχισαν οι Τούρκοι με τουρκικά μαχητικά να πραγματοποιούν μέσα σε περίπου δύο ώρες συνολικά πέντε υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Οι πρώτες δύο υπερπτήσεις καταγράφηκαν στις 10:56 με ζεύγος τουρκικών F-16 να πετάει πάνω από τη νήσο Παναγιά και πάνω από τις Οινούσσες στα 17.000 και 19.000 πόδια αντίστοιχα.

Περίπου μισή ώρα αργότερα, στις 11:25, το ίδιο ζεύγος των τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες στα 33.000 πόδια.

Οι τελευταίες δύο υπερπτήσεις καταγράφηκαν στις 12:47 όταν ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε και πάλι από τις Οινούσσες και την Παναγιά στα 21.000 πόδια.

Είχε προηγηθεί κύμα παραβιάσεων την παραμονή – όπου καταγράφηκαν και υπερπτήσεις – ανήμερα και τη δευτερή ημέρα των Χριστουγέννων.

Στις 24 Δεκεμβρίου τα τουρκικά μαχητικά είχαν πετάξει πάνω από Ρω, Στρογγύλη, Καστελόριζο, Παναγιά και Οινούσσες ενώ είχαν προχωρήσει σε 56 παραβιάσεις.

Ανήμερα Χριστούγεννα έξι τουρκικά F-16 παραβίασαν συνολικά έξι φορές τον εθνικό εναέριο χώρο ενώ στις 26 Δεκεμβρίου τρία ζεύγη η τουρκικών F-16 προχώρησαν σε τέσσερις παραβιάσεις ενώ υπήρξαν και δύο εμπλοκές.