(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η Χορωδία Cantelena στο Συνεδριακό της πανεπιστημιούπολης με Πέμυ Ζούνη

Μια νέα σελίδα στο χορωδιακό τοπίο της πόλης, όχι μόνο ρεπερτοριακά αλλά και σε αισθητικό επίπεδο

Όχι, δεν ήταν μια συμβατική, χριστουγεννιάτικη συναυλία, αυτή της καινούριας αλλά ήδη καθιερωμένης και αναγνωρισμένης  χορωδίας της πόλης Cantelena στο Συνεδριακό της πανεπιστημιούπολης. Το όλο θέαμα θεωρήθηκε πρωτοποριακό για τα χορωδιακά δεδομένα και πραγματικά ενθουσίασε, αποφέροντας τα πιο ένθερμα συγχαρητήρια.  Η συμμετοχή της εκφραστικής ηθοποιού Πέμυς Ζούνη ως αφηγήτριας αλλά και η «διαδραστική», μουσικοθεατρική διάσταση της εκδήλωσης απέφεραν μια μοναδική παραγωγή στο είδος της,  με αναπάντεχα σκηνικά και φωτιστικά εφέ που κατέπληξε το κοινό. Ηταν ένα ακόμα δείγμα πως η καλλιτεχνική διευθύντρια της Cantelena αντιμετωπίζει το χορωδιακό τραγούδι, με σύγχρονη ματιά, «σφαιρικής» φιλοσοφίας και όχι μονοδιάστατα όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους χορωδούς.

 

Το πρόγραμμα Holy Night ξεκίνησε με τη σκηνή στο σκοτάδι και την Πέμυ Ζούνη να διαβάζει από τα παρασκήνια. Στο φως των κεριών αποκαλύπτονται οι χορωδοί σε απαρτία να τραγουδούν την «Αγια Νύχτα». Στη συνέχεια μικρά τμήματα παρουσιάζουν παραδοσιακά κάλαντα για να ακολουθήσει η αφήγηση της ιστορίας του Σκρουτζ από την Πέμυ Ζούνη.

Η μικτή χορωδία μπαίνει από τις σκάλες ερμηνεύοντας το «Going up a yonder» και στη σκηνή εμφανίζεται μπαλέτο.  Μαζί με το τζαζ ορχηστρικό σύνολο η μικτή χορωδία τραγουδάει «Α million dreams-dream a little dream of me –jingle bell rocks».

Η Πεμη Ζούνη διαβάζει κατασυγκινημένη το «Κοριτσάκι με τα σπίρτα».  Εμφανίζονται η μικτή και η παιδική χορωδία μαζί στη σκηνή για φινάλε με κάλαντα και διάσημα τραγούδια των ημερών στα ελληνικά και αγγλικά. Το κομμάτι «Santa Claus is coming to town» με τις φωνές του παιδικού τμήματος περιλαμβάνει χαρούμενο παιχνίδι με Άγιο Βασίλη και στα αποχαιρετιστήρια άσματα «Τρίγωνα κάλαντα-White Christmas» πέφτει χιόνι στη σκηνή!

Η εκδήλωση με τη διεύθυνση της Ελένης Παπαδοπούλου- Αραβαντινού προκάλεσε και φέτος κοσμοσυρροή στο Συνεδριακό και ανάμεσα στο κοινό ήταν ο περιφερειάρχης με τους συνεργάτες του, ενώ όλοι οι γονείς και οι συγγενείς των συμμετεχόντων εγκωμίασαν το όλο αποτέλεσμα.