Καιρός: Έτσι θα περάσουμε τα Χριστούγεννα-Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Με βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά θα βαδίσουμε προς την ημέρα των Χριστουγέννων

Στον πιο κάτω χάρτη καταγράφονται οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν ανήμερα των Χριστουγέννων. Την ημέρα των Χριστουγέννων αναμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

christmas_wxcharts

Καλλιάνος στον ΘΕΜΑ 104,6 για τον καιρό των Χριστουγέννων: Ήπιος καιρός με ψύχρα, πλησιάζει ψυχρή εισβολή

Υπομονή άλλη μια ημέρα για να φύγει η κακοκαιρία που προκάλεσε προβλήματα σε Ήπειρο και Κρήτη ζήτησε ο μετεωρολόγος  Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 παρατηρώντας ότι σήμερα, Δευτέρα, «θα βρέξει σχεδόν στις περισσότερες περιοχές αλλά δεν θα βρέξει σε Θεσσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια».

Όσον αφορά, δε, τα προβλήματα με τις ακτοπλοϊοκές συγκοινωνίες, ο κ. Καλλιάνος εκτίμησε ότι θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι αλλά στη συνέχεια θα υπάρξει εξασθένηση των ανέμων.

Για την παραμονή των Χριστουγέννων «ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, ίσως μέσα στο Αιγαίο να υπάρξουν κάποιες τοπικές βροχές» πρόσθεσε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Για την Τετάρτη η πρόγνωση του καιρού κάνει λόγο για «πτώση της θερμοκρασίας κατά 3-4 βαθμούς που σημαίνει 14-15 βαθμούς Κελσίου μέγιστη θερμοκρασία καθώς θα επικρατήσουν βορειάδες 6-7 μποφόρ και θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την υγρασία».

«Οι βροχές θα είναι λίγες και τοπικές στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Θα έχουμε έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Ήπιος, δηλαδή, ο καιρός με λίγο περισσότερη ψύχρα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα» συμπλήρωσε ο κ. Καλλιάνος.

Ο ίδιος διαπίστωσε, τέλος, ότι για τις ημέρες μετά τις 25-26 Δεκεμβρίου «υπάρχει διχογνωμία στα προγνωστικά μοντέλα. Ίσως έχουμε μια ψυχρή εισβολή. Στις 29-30-31 ίσως έρθει κρύο. Να περιμένουμε να δούμε αν θα επηρεάσει τη χώρα μας ή την Τουρκία ή την Ιταλία. Αν θα μας επηρεάσει προς τα τέλη του μήνα θα ξεκαθαρίσει στο τέλος της εβδομάδας».