(Βίντεο)-Χονγκ Κονγκ: Βδομάδα Χριστουγέννων με… διαδηλώσεις

Οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ προετοιμάζονται για διαδηλώσεις κατά την εβδομάδα των διακοπών των Χριστουγέννων σε όλα τα προάστια της πόλης.

Διαδηλώσεις θα γίνουν ακόμη και στα εμπορικά κέντρα, καθώς το Χονγκ Κονγκ συγκλονίζεται από την κοινωνική αναταραχή για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Οι διαδηλώσεις που θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα ακολουθούν τα επεισόδια που έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού, προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές, που ήταν ντυμένοι στα μαύρα και φώναζαν συνθήματα για την ελευθερία του Χονγκ Κονγκ.

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με την μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα στο Reuters, ένας αστυνομικός είχε παρατεταμένο το όπλο του κατά των διαδηλωτών, αλλά δεν πυροβόλησε κατά τα επεισόδια που έγιναν χθες.

Οι διαδηλωτές οργανώνουν κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες κοντά στο λιμάνι της πόλης, στην εμπορική περιοχή Τσιμ Σα Τσουί.

Διαδηλώσεις οργανώνονται και για την Ημέρα των Χριστουγέννων, σε διαφορετικές περιοχές του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.