ΠΑΤΡΑ: Το ΔΙΕΚ θα συνεργαστεί, μέσα από το eTwinning, χρησιμοποιώντας το Arduino

Σε μια νέα συνεργασία προχώρησε το ΔΙΕΚ Πάτρας ως ωφελούμενος φορέας στην eTwinning δράση STEM 2.0. Πιο συγκεκριμένα, το ΔΙΕΚ Πάτρας μαζί με το ΔΙΕΚ Θέρμης, θα συνεργαστούν μέσα από το eTwinning, χρησιμοποιώντας το Arduino.
Το κοινό θέμα έχει τίτλο: “How to ‘Agruino’ using Arduino” και αφορά στη δημιουργία κατασκευής η οποία θα βοηθάει τον αγρότη να ελέγχει τα συστήματα αυτόματου ποτισμού και υδρονέφωσης και να συλλέγει δεδομένα από μετρήσεις τις οποίες πραγματοποιεί το ίδιο.
Η συνεργασία αυτή αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας του ΔΙΕΚ Πάτρας με το ΔΙΕΚ Θέρμης κατά την περσινή χρονιά όπου τρία eTwinning προγράμματα έλαβαν χώρα μεταξύ τους.
Για την παρούσα ακαδημαϊκή χρονιά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του eTwinning, η δράση συνεχίζεται (http://www.etwinning.gr/news/stem/940-etwinning-stem2) με 280 ωφελούμενα σχολεία και κυρίως ως ανταμοιβή (reward) στα eTwinning Schools. Τα 280 συνολικά σχολεία θα λάβουν ανάλογο εξοπλισμό και εκπαίδευση με σκοπό την αξιοποίησή του για τη δημιουργία ανάλογων projects, προσανατολισμένα στη μέθοδο STEM. Το ΔΙΕΚ Πάτρας συμμετέχει σε αυτή τη δράση και εμπλέκει ενεργά σπουδαστές και σπουδάστριές του. Από το ΔΙΕΚ Πάτρας συμμετέχουν από το τμήμα «Τεχνικός Λογισμικού – Η/Υ»:
Petrov Daniel
Άκουρος Νίκος
Ζέκας Χριστόφορος
Κιουρής Κωνσταντίνος
Κομινάτος Τιμόθεος
Πόθος Γιάννης
Σκαρναβή Έφη
Τσαφώνια Περσεφόνη
Χαλβατζόπουλος Ανδρέας
Χριστοπούλου Μαρία
Χριστόπουλος Ανδρέας
υπό την καθοδήγηση του Υποδιευθυντή του ΔΙΕΚ Πάτρας κ. Γιώργου Γιωτόπουλου και του εκπαιδευτικού κ. Ανδρέα Νικολόπουλου. Τα λογότυπα και τα σχέδια έχουν γίνει από σπουδαστές και σπουδάστριες του τμήματος «Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων».