ΠΑΤΡΑ: Συνεργασία του Σοροπτιμιστικού Ομίλου και του ΔΙΕΚ

Η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πάτρας “Δανιηλίς”, κ. Γεωργία Μοσχονά, και μέλη του Ομίλου συναντήθηκαν στo ΔΙΕΚ Πάτρας με τον Διευθυντή κ. Νικόλαο Κατσώνη και τον Υποδιευθυντή κ. Γιώργο Γιωτόπουλο.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με προβλήματα που απασχολούν τις δομές αρχικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και, ειδικά, το ΔΙΕΚ Πάτρας, καθώς και τον αντίκτυπο που έχει η παρεχόμενη κατάρτιση του ΔΙΕΚ στην τοπική κοινωνία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παροχή κατάρτισης στις γυναίκες, με στόχο την επαγγελματική τους αποκατάσταση και την κοινωνικοοικονομική τους εξέλιξη, θέματα, τα οποία εμπίπτουν στους στόχους του Σοροπτιμισμού.
Από την εποικοδομητική συνάντηση δημιουργήθηκε ένας νέος δίαυλος συνεργασίας για την στήριξη και την ανάπτυξη και των δύο Φορέων, καθώς κοινός προσανατολισμός είναι η πρόοδος και η ανάπτυξη των συμπολιτών μας και του τόπου μας, με απαραίτητη προϋπόθεση την κατάλληλη εκπαιδευτική επένδυση.
Αποφασίστηκε, επίσης, η συνεργασία στο σχεδιασμό και υλοποίηση ημερίδας, στην οποία θα αναπτυχθούν και θέματα σχετικά με την ένταξη της γυναίκας στον χώρο της εργασίας. Στην ημερίδα αυτή προβλέπεται να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του 2ου ΔΙΕΚ Πάτρας από το σχολικό έτος 2020-2021 καθώς και την ίδρυση ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής. Στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τη διεύρυνση των ευκαιριών κατάρτισης και των ειδικοτήτων στην πόλη της Πάτρας, με νέες ευκαιρίες εκπαίδευσης για όλους τους ενδιαφερόμενους, εκπαίδευσης με άμεσο κοινωνικό αντίκτυπο και, ιδιαίτερα, στα άτομα που χρειάζονται εξειδικευμένη φροντίδα και κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα υπάρξει συνεργασία με το Δήμο Πάτρας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε να εξασφαλιστούν κατάλληλες υποδομές για τη στέγαση και λειτουργία των τριών δομών κατάρτισης.