Καβάλα: Ο μόνος μου συνεργός είναι ο 64χρονος, λέει ο «εγκέφαλος» της σκηνοθετημένης ληστείας

Μετανιωμένος για τη σκηνοθετημένη ληστεία με λεία 4,2 εκατ. ευρώ εμφανίσθηκε ενώπιον του ανακριτή Καβάλας ο 44χρονος πρώην διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι, από την οποία απέσπασε τα χρήματα που προορίζονταν για τον ανεφοδιασμό ΑΤΜ.

Ο πρώην διευθυντής της εταιρείας που τον περασμένο Ιανουάριο εμφανιζόταν με δάκρυα στα μάτια να περιγράφει με πόση αγωνία είχε «αναγκασθεί» από δύο ένοπλους μασκοφόρους να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να παραδώσει τα λεφτά, αφού οι δράστες του έλεγαν ότι είχαν απαγάγει την πεντάχρονη κόρη του, απολογήθηκε επί μιάμιση ώρα. Σύμφωνα με πληροροφορίες, παραδέχθηκε την ενοχή του. Είπε πως πήρε τα χρήματα και πως σχεδίασε την υπεξαίρεση. Πάντως, αρνήθηκε ότι γνωρίζει πού βρίσκονται οι 800.000 ευρώ που δεν έχουν εντοπισθεί ακόμη από την έρευνα της αστυνομίας. «Εγώ πάντως, δεν τα ξόδεψε», φέρεται να έχει υποστηρίξει. Ο 44χρονος, όμως, «αθωώνει» τον συγκατηγορούμενό του και γιο του 64χρονου κουμπάρου του με τον οποίο όπως είπε θα μοιραζόταν τα χρήματα. Ο πρώην διευθυντής της εταιρείας σεκιούτιτι υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ξόδεψε τα 800.000 ευρώ που λείπουν, προσθέτοντας ότι δεν είχε οικονομικά προβλήματα. «Είμαι μετανιωμένος για το μεγάλο λάθος που έκανα και ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου και από τους συναδέλφους μου. Τα λεφτά θα τα μοιραζόμουν μισά-μισά με τον 64χρονο. Ο γιος του δεν έχει καμία σχέση».

Ενώπιον του ανακριτή απολογούνται τώρα πατέρας και ακολούθως ο γιος, ενώ μετά την ολοκλήρωση των απολογιών θα αποφασισθεί η ποινική τους αντιμετώπιση, αν δηλαδή κάποιοι ή όλοι θα προφυλακισθούν ή όχι ή αν σε κάποιους θα επιβληθούν περιοριστικοί όροι.