(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Οργανισμό σε πλατείες και συνοικίες

Πλατεία Γεωργίου, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Αγυιά και Ζαρουχλέικα ήταν το Σαββατοκύριακο 21 και 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, το επίκεντρο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Τα παιδιά και γι’ αυτό το διήμερο, ήταν οι πρωταγωνιστές  και οι βασικοί αποδέκτες των εκδηλώσεων, με τους χώρους που τις φιλοξένησαν να πλημμυρίζουν από χαμόγελο και θετική ενέργεια, παρά τις αντίξοες – σε ορισμένες των περιπτώσεων – καιρικές συνθήκες .

 

Η αυλαία άνοιξε με το παιδικό Χορευτικό του πολιτιστικού Οργανισμού, το οποίο το Σάββατο στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου, παρουσίασε Χριστουγεννιάτικα δρώμενα και παιχνίδια (θα σταλούν φωτο) . Η γιορτινή ατμόσφαιρα «μεταφέρθηκε» στις 6:00 το απόγευμα στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τις Χριστουγεννιάτικες  «Παραμυθοϊστορίες» να οδηγούν τα παιδιά σε ένα μαγευτικό ταξίδι στη «χώρα της φαντασίας»

Την ίδια ώρα οι εγκαταστάσεις του 16ο Δημοτικού σχολείου (Κωστή Παλαμά 95) στην Αγυιά πλημμύριζαν  από Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια τα οποία παρουσίασαν το  ΚΔΑΠ – ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ και το τμήμα τρίτης ηλικίας του Δήμου Πατρέων. Λίγο αργότερα στον ίδιο χώρο τη «σκυτάλη» πήρε  ο καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Λαλιώτης, με την παράσταση Θεάτρου Σκιών «Τα Χριστούγεννα του γερο-τσιγκούνη».  Οι  εκδηλώσεις πλαισιώθηκαν με  Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την μπάντα του Δήμου

 

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», το παιδικό χορευτικό συγκρότημα του σωματείου «Σουγιούζ» παρουσίασε το Ρωσικό παραδοσιακό παραμύθι «Ραπανάκι». Μια παράσταση την οποία παρακολούθησαν δεκάδες παιδιά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας,  το Χορευτικό του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων παρουσίασε στα Ζαρουχλέικα ( 61ο Δημοτικό Σχολείο) Χριστουγεννιάτικα δρώμενα και παιχνίδια για όλα τα παιδιά, με την μπάντα να αφήνει και εκεί το δικό της στίγμα.