ΑΧΑΪΑ: Η πρώτη «Λευκή Νύκτα» είναι γεγονός στο Αίγιο – Συνάντηση Παπαδόπουλου – Γεωργόπουλου

Με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Πάνο Γεωργόπουλο και εν”όψει των εκλογών του Εμπορικού τον Γενάρη του 2020 , συναντήθηκα ως Επικεφαλής του Συνδυασμού ”Εμπορική Ενότητα” όπου μέσα σε ιδιαίτερο εγκάρδιο κλίμα, ανταλλάξαμε απόψεις για συνδικαλιστικά, εμπορικά και εργασιακά θέματα και φυσικά του ανάφερα τα σχέδια μας και τις λεπτομέρειες για τη ”λευκή νύκτα”, που ήδη ως επερχόμενη διοίκηση έχουμε δρομολογήσει!
Ως γνωστό ο ρόλος του Εργατικού Κέντρου είναι καταλυτικός, σε θέματα ανέργων, διεκδικήσεων για θέσεις εργασίας, προώθηση και στήριξη εργαζομένων για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και φυσικά είναι απαραίτητη η συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, στη λήψη αποφάσεων σε θέματα διεύρυνσης του ωραρίου όπως πχ, την Μεγάλη Παρασκευή ,κάτι που η νυν διοίκηση δεν έκανε φέτος με αποτέλεσμα δυστυχώς να συρθούν σε αυτόφωρα Έμποροι και εμπορουπάλληλοι για πρώτη φορά στα χρονικά!!
Στη συζήτηση που είχαμε, αναφέρθηκα στα προγραμματισμένα σχέδια μας, ως επερχόμενη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας σχετικά με τη <λευκή νύχτα> και τις ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθεί, κάτι που πέτυχαν με μεγάλη επιτυχία άλλες πόλεις και κωμοπόλεις, εκτός από το Αίγιο, καθώς το νυν προεδρείο δυστυχώς δεν κατάφερε ούτε μια φορά να συνεργαστεί με το εργατικό Κέντρο αλλά και με το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων ως ώφειλε, αλλά λειτούργησε αυθαίρετα με τα γνωστά αποτελέσματα της αποτυχίας του και τις δύο φορές που προσπάθησε να το διοργανώσει φέτος!!
Πρέπει να σημειωθεί πως ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας πάντα είχα αγαστές και εποικοδομητικές σχέσεις με το Εργατικό Κέντρο αλλά και με τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Γεωργόπουλο. Ως Επικεφαλής της ”Εμπορικής Ενότητας” και επερχόμενης Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας υποσχεθήκαμε, πως η συνεργασία μας θα συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε, με κοινό στόχο την ανάκαμψη της Τοπικής Αγοράς και Οικονομίας!!
Τόσο και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την αγωνία τους για το ασφαλιστικό, τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και το δυσοίωνο μέλλον για την τύχη των εργαζομένων των δύο τελευταίων εναπομείναντων εργοστασίων (ΕΒΟ, Καλλιμάνης),καθώς και για το μέλλον των μικρών καταστημάτων του Δήμου μας!
Κοινή συνισταμένη, πως η επόμενη ημέρα θα είναι ημέρα δουλειάς αλλά και διεκδικήσεων αφού και οι δύο οπότε χρειάστηκε μπήκαμε μπροστάρηδες σε διεκδικήσεις γενικότερες, όπως σε αγροτικά θέματα, στο θέμα των διοδίων καθώς και σε πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις κλπ
Ως ”Εμπορική Ενότητα” και επερχόμενη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, δεσμευτήκαμε πως θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για το καλό των Εμπόρων αλλά και των συμπολιτών μας πάντα σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και σωματεία που έχουν τους ίδιους στόχους! Καλούς αγώνες να έχουμε και η συνέχεια στους δρόμους και στα πεζοδρόμια και όχι στα γραφεία !!
με τιμή
ο Επικεφαλής της Εμπορικής Ενότητας
Λάμπης Π.Παπαδόπουλος