ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώθηκε η δράση «Ιστορίες και Τραγούδια για παιδιά 7-14 ετών»

Μια Χριστουγεννιάτικη Κοινωνική Δράση Στήριξης από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών υλοποιήθηκε για τα παιδιά – έφηβους των δικαιούχων ΤΕΒΑ/FEAD (7-14 ετών) στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε, Αχαΐας , Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που στοχεύουν στην ενδυνάμωση , ψυχοκοινωνική στήριξη και ένταξη των πιο κοινωνικοοικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.
Η δράση εξελίχθηκε σε δύο θεματικές ενότητες: Θεατρικό Εργαστήρι όπου τα παιδιά και οι έφηβοι εκπαιδεύτηκαν στο θεατρικό έργο «ΗΟΜΟ, ΗΟΜΙΝΙ, LUPUS» που περιλάμβανε απόσπασμα από το ”Ρεπορτάζ” του Σπύρου Λ. Βρεττού ”Ξέρει να σκέφτεται” του Μπέρτολτ Μπρέχτ, ”Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος” του Τάσου Λειβαδίτη, ”Ο Άνθρωπος δεν είναι νησί” του John Donne, σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία της Αθηνάς Καλλιμάνη (έργο αντιπολεμικό, με εξαιρετικά μηνύματα ειρήνης για παιδιά και μεγάλους) και Φωνητική Τραγούδι. Συγκεκριμένα, περιλάμβανε φωνητική τις πρώτες αρχές χορωδιακής αγωγής [έλεγχος φωνών, ασκήσεις φωνητικής κ.α.] και εκμάθηση 7 Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών με συνοδεία πιάνου (υπό τη διεύθυνση της Αλμπένας Πενκόβα, συνοδεία πιάνου Έλενα Φέτκο).
Μέσα από την μουσική, το θέατρο και το τραγούδι παιδιά & έφηβοι αναπτύσσουν την αυτό-έκφραση, την ακουστική, οπτικοχωρική αντίληψη, την δημιουργικότητα, την ικανότητα κοινωνικής αλληλεπίδρασης και την αυτοπεποίθηση, δεξιότητες που συμβάλλουν θετικά στον συναισθηματικό και γνωσιακό κόσμο παιδιών και εφήβων. Επιπλέον, ως τέχνες, η μουσική με τραγούδι -χορωδία και το θέατρο συμβάλλουν στην θετική συνειδητή και ασυνείδητη ωρίμανση, στην βελτίωση της ψυχοσωματικής υγείας και στη εξωτερίκευσης συναισθημάτων και σκέψεων και δρουν ως γέφυρες θετικής αλληλεπίδρασης με την οικογένεια, και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την συνεργασία της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας και των έμπειρων εκπαιδευτών της, ενώ ξεκίνησε την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 στην Πάτρα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μηχανουργείο», στην διεύθυνση Ευμήλου 2-4.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες, ωφελούμενοι ΤΕΒΑ, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2611 100225 ή 6940 823857. Καθημερινές από 9:30 έως 14:30.