Πάτρα: Ο Μιχάλης Δίπλαρος στην Παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα πόλο των Νέων Ανδρών

Πριν από δύο χρόνια η Εθνική μας ομάδα πόλο των Νέων Ανδρών στέφθηκε Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Βελιγράδι. Χθες το πέτυχε ξανά, αυτήν την φορά στο Κουβέιτ, κόντρα στην Σερβία και έχοντας στις τάξεις της ένα πατρινόπουλο, τον Μιχάλη Δίπλαρο.
Ο 19χρονος πολίστας του Παλαιού Φαλήρου ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στον θρίαμβο επί των «πλάβι» με 6-4, ένα αποτέλεσμα έφερε την ομάδα του Τεό Λοράντου στην κορυφή του κόσμου. Και μπορεί ο Δίπλαρος να μην σκόραρε χθες (όπως είχε κάνει στον ημιτελικό με την Κροατία), όμως ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε για την Εθνική μας.
Ο νεαρός αμυντικός, που ξεκίνησε την καριέρα του στο πόλο στα μέσα της 10ετίας του 2000 από τη ΝΕΠ, επιβεβαίωσε τα αθλητικά γονίδια της οικογένειάς του. Καταρχήν, οι γονείς του είναι καθηγητές φυσικής αγωγής, ο μεν πατέρας του, Γιάννης, είναι προπονητής στην ομάδα μπάσκετ της Ολυμπιάδας ενώ η μητέρα του, Ελενα Καγιαλή είναι παλιά βολεϊμπολίστρια και νυν προπονήτρια στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΕΑΠ. Παράλληλα, ο μεγαλύτερος αδερφός του, Νίκος έχει αναδειχθεί δυο φορές πρωταθλητής Ευρώπής με τις Εθνικές μας ομάδες μπάσκετ U-18 (2015) και U-20 (2017). Για την ιστορία, ο Ν. Δίπλαρος έχει παίξει στην Α1 Εθνική με Αρη και Πανιώνιο, ενώ, πλέον, συνεχίζει την καριέρα του στη Μπατούμι της Γεωργίας, έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα από τη Λόβτσεν του Μαυροβουνίου.
«Είμαι υπερήφανος όσο δεν πάει άλλο για τα παιδιά μου», ανεφώνησε χθες ο Γιάννης Δίπλαρος, ο οποίος ετοιμάζεται σήμερα για την πρέπουσα υποδοχή του γιού του στο «Ελ. Βενιζέλος».
Μετά από δυο ανόδους με τη ΝΕΠ στην Α1 και τη «μετακόμισή του» στο ενδιάμεσο στον ΠΑΟΚ, ο Μιχάλης Δίπλαρος αγωνίστηκε για μια διετία στον ΝΟΠ και από το περασμένο καλοκαίρι συνεχίζει στυο Παλαιό Φάληρο. Σπουδάζει Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ενώ είναι το 3ο κατά σειρά σειρά παιδί της πολύτεκνης οικογένειας των Γιάννη Δίπλαρου και Ελενας Καγιαλή (έχουν 6 αγόρια και 1 κορίτσι!).

 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ