ΠΑΤΡΑ: Για άλλους πέντε μήνες μένει ο Στ. Τσακίρης ως Καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ

Για άλλους πέντε μήνες παρατάθηκε η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σταύρου Τσακίρη, σύμφωνα με όσα αποφάσισε το Δ.Σ. του Θεάτρου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Θεάτρου στην μαραθώνια, διπλή συνεδρίαση το μεσημέρι της Πέμπτης (η πρώτη συνεδρίαση αφορούσε αποκλειστικά το θέμα του προϋπολογισμού) αποφάσισε την παράταση της σύμβασης του κ. Τσακίρη. Ετσι αν και η θητεία του έληγε στις 31/12 του τρέχοντος έτους δίνεται μία παράταση έως τις 31/05/2020, ενώ ισχύουν οι όροι και οι υποχρεώσεις και των δύο μερών που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Αυτή η απόφαση έχει και μία παράπλευρη απώλεια. Το ότι το ερχόμενο καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας δεν θα έχει καλοκαιρινή παραγωγή όπως είχε τα δύο τελευταία χρόνια.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ ψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2020, ο οποίος εμφανίζεται ισοσκελισμένος, με τα έσοδα και τα έξοδα να φτάνουν τα 2.024.733,68 ευρώ. Επίσης ο προϋπολογισμός του 2020 είναι 10% χαμηλότερος από αυτόν του 2019, ενώ μειωμένη είναι και η επιχορήγηση από το Δήμο Πατρέων που φτάνει τις 700.000 ευρώ (600.000 +100.000 η προγραμματική).

Αυτό βέβαια που προκάλεσε έκπληξη στους εκπροσώπους των μέσων που βρέθηκαν στη διαδικασία ήταν το ότι τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν από την αίθουσα, όταν επρόκειτο να αναλυθεί περαιτέρω το θέμα της σύμβασης του καλλιτεχνικού διευθυντή καθώς όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πέτρος Βάης αφορούσε προσωπικά δεδομένα. Μαζί μας αποχώρησαν και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

Και δεν μείναμε σε αυτό καθώς μας ζητήθηκε βγαίνοντας έξω να πάρουμε και τα προσωπικά μας αντικείμενα (ίσως για τον φόβο ηχογράφησης;). Ετσι, η ανάλυση του θέματος και τελικά η ψήφισή του έγινε κατά τη διάρκεια κλειστής διαδικασίας και όχι ανοικτής όπως έχουμε συνηθίσει.

Οταν επιστρέφοντας στην αίθουσα, είπαμε στον κ. Βάη πως δεν γίνεται κατά τη διάρκεια μιας ανοικτής διαδικασίας να μας ζητάει να αποχωρήσουμε και θα μπορούσε να μας ζητήσει να μην αναφέρουμε προσωπικά δεδομένα και στοιχεία – κάτι που θα το κάναμε σεβαστό καθώς βρισκόμασταν εκεί για ρεπορτάζ και όχι για κουτσομπολιό – δεχθήκαμε την ειρωνεία μελών του Δ.Σ.

Δεν πιστεύουμε πως όσο καιρό καλύπτουμε τις συνεδριάσεις του ΔΗΠΕΘΕ και όχι μόνο, έχουμε παραποιήσει γεγονότα, έχουμε παρουσιάσει πράγματα που δεν ειπώθηκαν ή δεν έγιναν ή έχουμε κάνει μικροπολιτική μέσα από τα γραπτά μας. Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε προσβλητική την συγκεκριμένη κίνηση