Βίκυ Σταμάτη: Ποινή φυλάκισης ενός έτους για την απόδραση από το «Δρομοκαΐτειο»

Με 5 ευρώ ημερησίως θα εξαγοράσει η Βίκυ Σταμάτη την ποινή της φυλάκισης ενός έτους που της επιβλήθηκε από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την κινηματογραφική απόδρασή της από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο», τον Απρίλιο του 2015.

Παράλληλα, το Πλημμελειοδικείο έκρινε ένοχη και την πρώην εργαζόμενη του «Δρομοκαΐτειου», που τη βοήθησε τηω Βίκυ Σταμάτη να υλοποιήσει την απόδρασής της και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

Αντίθετα, έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων που φρουρούσαν τη σύζυγό του Άκη Τσοχατζόπουλου και κατηγορούνταν για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους που οδήγησε στην απελευθέρωσή της Βίκυς Σταμάτη.

Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση της έκανε λόγο για «ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που σχεδιάστηκε επιμελώς και εκτελέστηκε επιμελώς από την κυρία Σταμάτη».

Δεν παρέλειψε η εισαγγελέας να επισημάνει ότι «σαφώς επρόκειτο για μια μητέρα που στερήθηκε το παιδί της, πρόκειται για μια γυναίκα που ζούσε με πολυτέλεια και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία της να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον όμως έκανε δύσκολη τη ζωή όσων εργαζομένων βρέθηκαν δίπλα της όπως κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες ενώ παρέσυρε και ενέπλεξε και αλλά άτομα».
Σε άλλο σημείο της αγόρευσής της η εισαγγελική λειτουργός τόνισε ότι «όλα έγιναν για την κυρία Σταματη» και προσέθεσε ότι «πρέπει να της επιβληθεί η μέγιστη ποινή φυλακισης 1 έτους όχι από εκδικητικότητα αλλά επειδή ταλαιπώρησε ένα ολόκληρο σύστημα» είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας μάλιστα πως «μετέτρεψε μια υπηρεσία σε υπηρετικό προσωπικό».

Πράγματι, τελικά, το δικαστήριο αποδέχθηκε την εισαγγελική πρόταση και επέβαλε την μέγιστη προβλεπόμενη, αυτή του ενός έτους.