“Έκλεισε” με ήττα το 2019 η Παναχαϊκή

Για την 10η αγωνιστική της Superleague 2 η Παναχαϊκή ηττήθηκε με 1-3 από τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Αγυιά. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν στο 38’ (αυτογκόλ) από τον Βιτλή, ενώ για τους φιλοξενούμενους, στο 71’ ο Ιριτιέρ στο 76’ ο Μπλάζιτς και στο 95’ από την άσπρη βούλα ο Μαρκόφσκι έκανε το τελικό 1-3. Όσο καλή ήταν η Παναχαϊκή στο πρώτο ημίχρονο, τόσο κάκιστη ήταν στο δεύτερο, και μάλιστα το «πλήρωσε» καθώς δέχτηκε την ανατροπή μέσα σε πέντε μόλις λεπτά. Έτσι οι παίκτες του Σπύρου Μπεξαβάνου, έκλεισαν το 2019 με μια ήττα η οποία τούς στέρησε την άνοδο στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο θέλοντας να δυσκολέψει την κυκλοφορία της μπάλας των φιλοξενούμενων. Η πρώτη ευκαιρία για τους κοκκινόμαυρους ήρθε στο 12’, όταν ο Σταμόπουλος έσπασε την μπάλα εκτός περιοχής, ο Σιατραβάνης έγινε αποδέκτης της μπάλας, επιχείρησε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αναγνωστόπουλου. Μάλιστα οι παίκτες του Σπύρου Μπεξαβάνου απείλησαν για ακόμη μια φορά στο 23’, όταν ο Μωραΐτης πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή μετά από πάσα του Κολ, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του γκολκίπερ του Απόλλωνα Σμύρνης, με την μπάλα να φεύγει για λίγο άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε (και πάλι) για την Παναχαϊκή, στο 31’ ο Σιατραβάνης έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Κολ πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας έκανε την προβολή, όμως ο Αναγνωστόπουλος έκανε μια εξαιρετική επέμβαση κρατώντας το 0-0. Αυτή την υπεροχή της η Παναχαϊκή την μετέφρασε σε γκολ, όταν στο 38’ ο Σιατραβάνης εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα, και ο Βιτλής που βρέθηκε εκεί δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα, και ουσιαστικά την έσπρωξε ο ίδιος στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να απαντήσουν άμεσα, και στο 43’ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Βιτλής έκανε μια πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια, έδωσε την μπάλα στον Βουό, όμως ο Σούλης τον έκοψε σε πρώτο χρόνο, ενώ κατάφερε να εξουδετερώσει και το δεύτερο σουτ που επιχείρησε σε δεύτερο χρόνο ο σέντερ φορ του Απόλλωνα Σμύρνης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας Σμύρνης θέλησε να βρει κατευθείαν το γκολ της ισοφάρισης, όμως η Παναχαϊκή ήταν καλά οργανωμένη σε όλο το γήπεδο. Μάλιστα λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματα τους οι κοκκινόμαυροι, όταν στο 56’ ο Πολίμος έκανε μια πολύ όμορφη ενέργεια, έπαιξε το ένα-δύο με τον Μωραΐτη, πλάσαρε όμως ο Αναγνωστόπουλος μπλόκαρε την μπάλα. Αυτή την πίεση οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου την μετέφρασαν σε γκολ, όταν στο 71’ υπήρξε αδράνεια στην άμυνα της Παναχαϊκής, η μπάλα έφτασε στον Ιριτιέρ ο οποίος πλάσαρε τον Σούλη για το 1-1. Μάλιστα στο 76’ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και έφεραν «τούμπα» το παιχνίδι, όταν ο Ιριτιέρ έδωσε την μπάλα έξω από την περιοχή στον Μπλάζιτς, και ο τελευταίος με ένα όμορφο και τεχνικό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Βασίλη Σούλη, γράφοντας έτσι το 1-2. ( Υπήρχε και καθυστέρηση στον αγωμα, καθώς για 18 λεπτά έσβησε ο προβολέας που βρίσκεται στην ξεσκέπαστη κερκίδα). Η βλάβη αποκαταστάθηκε, όμως η Παναχαϊκή δεν ξύπνησε από το μπλάκ άουτ που βρισκόταν, και λίγο έλειψε να δεχθεί και τρίτο γκολ στο 85’ ( από τον εξαιρετικό Ιριτιέρ) όμως ο Σούλης σε πρώτο χρόνο και έπειτα το δοκάρι σταμάτησαν τον Αργεντίνο. Μάλιστα στο 95’ ο Τόμας ανατράπηκε από τον Σούλη, ο Μαρκόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το τελικό 1-3.

Η ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Σπύρος Μπαξεβάνος):
Σούλης, Σταμόπουλος, Πατάπης, Τσελεπίδης, Πολίμος(86’ Μουστακόπουλος), Ιντζόγλου, Κολ, Μαυριάς(63’ Παπατόλιος), Λινάρδος(79’ Κυνηγόπουλος), Σιατραβάνης, Μωραΐτης

Η ενδεκάδα του Απόλλωνα Σμύρνης (Νίκος Παπαδόπουλος):
Αναγνωστόπουλος, Ζησόπουλος, Κύργιας, Βιτλής, Γκίνο, Αγρόδημος(58’ Μπλάζιτς), Λαγός, Τομάς, Μπαστιάνος, Καραγκούνης(58’ Ιριτιέρ), Βουό(81’ Μαρκόφσκι)

Sport24patras Περικλής Παπαρίζος