Ρουβίκωνας: Εισβολή στον Ευαγγελισμό

Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός εισέβαλε πριν από λίγη ώρα η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας.

Μέλη της αναρχικής ομάδας μπήκαν στο γραφείο της διοικήτριας και όπως αναφέρουν σε κείμενό τους, που δημοσιεύθηκε στο γνωστό σάιτ του αντεξουσιαστικού χώρου, όλα έγιναν με αφορμή ένα περιστατικό που είχε συμβεί στις 4 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο όταν σήμανε συναγερμός γιατί διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν καπνοί στο υπόγειο που βρίσκονταν τα πλυντήρια.

Το συμβάν τότε όπως έγινε αργότερα γνωστό προκλήθηκε από σωλήνα πετρελαίου που έτρεχε πάνω σε θερμαινόμενο σωλήνα στα πλυντήρια που βρίσκονται στο υπόγειο του νοσοκομείου.

«Πολιτική παρέμβαση της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας στο γραφείο της διοικήτριας, γιατί το ζήτημα δεν έχει λήξει, γιατί οι ζωές μας έχουν αξία, γιατί εμείς κινούμε με τον ιδρώτα και τις γνώσεις μας αυτήν τη μηχανή που παράγει κέρδη για τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες και τους ρουφιάνους τους. Για το σύστημα και το κράτος έχει συνέχεια, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τα εναλλασσόμενα πρόσωπα που το εκφράζουν κάθε φορά, αλλά έχει συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα, δεν είναι κάτι άυλο και άπιαστο. Είναι προσεγγίσιμο και τρωτό. Δεν εθελοτυφλούμε φυσικά ότι μία πολιτική παρέμβαση από μόνη της, συγκεκριμένων κιόλας αριθμητικά ανθρώπων, μπορεί να φέρνει εύκολα ή άμεσα αποτελέσματα. Οι συνεχείς, όμως, και πολύ περισσότερο οι μαζικές και οργανωμένες πολιτικές παρεμβάσεις μπορούν να φέρνουν αποτελέσματα και με ελάχιστο ζυγοσταθμικά κόστος. Γιατί πάντα υπάρχει κόστος ή ρίσκο όταν αγωνίζεσαι. Το μέγεθός του, όμως, είναι σχετικό και άκρως υποθετικό, αβέβαιο. Ενώ το κόστος όταν δεν αγωνίζεσαι είναι βέβαιο, έχει πλήρως μετρήσιμο μέγεθος και το βιώνεις στο πετσί σου καθημερινά.Ραντεβού στους αγώνες που έχουμε να οργανώσουμε μαζί οι από τα κάτω», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενό τους.