Πρεμιέρα για το 112 παρουσία Μητσοτάκη – Πιερρακάκη- Στο Χαλάνδρι ο πρωθυπουργός

Στην παρουσίαση της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης “112” στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, θα παραστεί ο πρωθυπουργός. Το σύστημα λειτουργεί για android και iphone.
Το σύστημα έκτακτης ειδοποίησης 112 θα παραδοθεί σήμερα σε λειτουργία στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε εξάλλου καταστήσει τη λειτουργία της υπηρεσίας αυτής σε μία από τις προτεραιότητες του.

Τον πρωθυπουργό θα ενημερώσουν ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, που είχε το συντονισμό και την προετοιμασία του έργου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης και εκπρόσωποι των παρόχων.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική αμέσως μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη λειτουργία του 112.