ΑΧΑΪΑ: Νέα στοιχεία για τον ιερέα και τον αστυνομικό με τα εικονικά κλεμμένα οχήματα – Πώς εντοπίστηκαν και πως «πλήρωσαν» για τις πράξεις τους!

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης παραμένει στη μικρή κοινωνία του Αιγίου η υπόθεση της φερόμενης δράσης εν ενεργεία αστυνομικού και νεαρού αρχιμανδρίτη – μοναχού μοναστηριού της περιοχής και εφημέριου χωριών της Συμπολιτείας. Οι δυο τους, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις εξαπάτησαν ασφαλιστικές εταιρείες με εικονικές κλοπές ΙΧ ή εξαρτημάτων τους, προς ίδιο οικονομικό όφελος.

Τώρα   αποκαλύπτει το πώς έπεσαν στη «φάκα» των αδιάφθορων της ΕΛΑΣ, αφότου προηγουμένως -έχοντας στοιχεία από οικείο πρόσωπο, με το οποίο υπήρχαν προσωπικές διαφορές- παρακολουθούσαν το δίδυμο των επιτήδειων, μέχρι και τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες.
Ο κληρικός είχε μεταβεί στην Πάτρα, με σκοπό να δηλώσει μερική κλοπή οχήματος που πρόσφατα είχε πληρώσει και αγοράσει από την Ιταλία, στο όνομα του συνεργού του. Εχοντας τεθεί σε διαρκή παρακολούθηση από το Σώμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, εντοπίστηκε εύκολα και συνελήφθη.
Εχοντας πλέον τον ιερέα στα χέρια τους, οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τον έτερο δράστη και συνάδελφό τους κι όταν αυτός έφτασε ενώπιόν τους, τον συνέλαβαν για διαπιστωμένες απάτες και μία απόπειρα (την τελευταία).

Η αντίδραση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ ήταν άμεση, αφού την Κυριακή έφθασε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας κι από εκεί διαβιβάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγιάλειας η απόφαση που θέτει τον εμπλεκόμενο ένστολο σε διαθεσιμότητα, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση στη δικαιοσύνη. Παλιότερα, ενώ υπηρετούσε στην Πάτρα και μάλιστα ως στενός συνεργάτης αξιωματικών, είχε την εικόνα του αστυνομικού που ασχολείτο υπηρεσιακώς με λεγόμενες «βρόμικες υποθέσεις».

Σε ό,τι αφορά τον ιερομόναχο, κατά πληροφορίες  η αντίδραση της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας όπου ανήκει ήταν να τεθεί σε αργία, προσωρινά για 10 ημέρες και ανάλογα με την αστυνομική ή δικαστική εξέλιξη, η «ποινή» να επεκταθεί χρονικά μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη.
Ο ίδιος φέρεται να ενημέρωσε τον κύκλο του πως έχει λάβει την απόφαση να εγκαταλείψει το μοναστήρι που διέμενε (λίγο έξω από το Αίγιο) αλλά και τα υπόλοιπα ιερατικά του καθήκοντα, μεταβαίνοντας μόνιμα σε Μονή του Αγίου Ορους.

Οι διαπιστωμένες πράξεις τους και όσες ψάχνονται ακόμα, λέγεται πως είχαν ξεκινήσει τα τελευταία 2 -3 χρόνια, χωρίς να αποκλείεται στη δράση τους να περιλαμβάνεται τόσο η μεταπώληση ανταλλακτικών ΙΧ (αφού τα ξήλωναν από τα αγορασμένα δικά τους και τα δήλωναν ως απολεσθέντα) όσο και εικονικά τροχαία ατυχήματα με τα ΙΧ τους όπως ένα από αυτά παλιότερα στην Πτέρη Αιγίου.
Παρότι σήμερα οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, αφού το ύψος της απάτης δεν ξεπερνά τις 120.000 ευρώ και βάσει νόμου δεν στοιχειοθετείται κακούργημα, αν οι πράξεις τους αυξηθούν, μαζί και το περιουσιακό όφελος, τότε το κατηγορητήριο θα αναβαθμιστεί.

Ο εγκέφαλος της υπόθεσης θεωρείται ο μοναχός. Μια πτυχή της περίπτωσης πάει αρκετά χρόνια πίσω, όταν η Αστυνομία, αναζητώντας κακοποιό αλβανικής καταγωγής με διεθνές ένταλμα σύλληψης, αυτός τελικά βρέθηκε και συνελήφθη στο μοναστήρι που ανήκε ο αρχιμανδρίτης, για να λεχθεί ότι τον έκρυβαν εκεί. Αυτό κάνει την ΕΛΑΣ να αναζητά πιθανή σχέση του ιερωμένου με άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με συμμορίες οι οποίες κλέβουν οχήματα και διοχετεύουν αυτά ή εξαρτήματά τους σε άλλες χώρες.
Ερευνάται, εξάλλου, και τυχόν εμπλοκή άλλων ατόμων στην υπόθεση, αφού δύο από τα οχήματα φέρεται να είναι ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του αστυνομικού και ενός ακόμα ένστολου, αντίστοιχα.