Συλλαλητήριο κατά του προϋπολογισμού το απόγευμα στα Προπύλαια

advertisement

Συλλαλητήριο κατά του προϋπολογισμού προγραμματίζεται σήμερα το απόγευμα στα Προπύλαια.

Στην Αθήνα το ραντεβού έχει δοθεί στις 6.30 μ.μ., ενώ στη Θεσσαλονίκη το κάλεσμα είναι για τις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Κινητοποιήσεις θα γίνουν ακόμη σε:

Στη Βέροια, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου
Στα Γιάννενα, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Στο Ηράκλειο, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
Στην Καβάλα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη.
Στην Καρδίτσα, στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
Στην Κέρκυρα, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στην Κοζάνη, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
Στη Λάρισα στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
Στη Νάουσα στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Στις Σέρρες στις 6.30 στο Εργατικό Κέντρο
Στα Τρίκαλα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού – καρμανιόλα για το 2020 συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων», τονίζει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει, ο προϋπολογισμός υλοποιεί τις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, αποδέχεται την «ενισχυμένη εποπτεία» και τα «πρωτογενή πλεονάσματα» που βγαίνουν «από το ξεζούμισμα και την ανελέητη φορολόγηση του εργαζόμενου λαού». «Ο φετινός προϋπολογισμός είναι ο πρώτος που συντάσσεται σε συνθήκες ανάκαμψης μετά από 10 χρόνια κρίσης. Και αυτός είναι κομμένος και ραμμένος αποκλειστικά στην ενίσχυση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων», τονίζει το ΠΑΜΕ. «Ματώσαμε για την κρίση τους – Δεν θα ματώσουμε για την ανάπτυξη και τα κέρδη τους», ξεκαθαρίζει και καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλούν η ΟΓΕ, η ΟΒΣΑ και Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα.

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας:

Οι προσυγκεντρώσεις των Συνδικάτων και των μαζικών φορέων για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στα Προπύλαια, έχουν οριστεί για τις 6 μ.μ. στα εξής σημεία:
Πλατεία Κάνιγγος: Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα

Ομόνοια: η ΟΒΣΑ και σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, γυναικείοι σύλλογοι της ΟΓΕ, σωματεία συνταξιούχων και άλλοι μαζικοί φορείς από τις γειτονιές της Αττικής
Πλατεία Κοραή: Φοιτητικοί σύλλογοι.