Σήμερα η ώρα της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Στην τελική ευθεία για την έκδοση ετυμηγορίας αναμένεται να μπει σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζεται για τέσσερα έτη και οχτώ μήνες η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Και αυτό γιατί, σήμερα είναι σφόδρα πιθανό να αγορεύσει επί της ενοχής ή των 69 κατηγορουμένων της υπόθεσης η εισαγγελέας της έδρας.

Δεν είναι, ωστόσο, γνωστό αν η εισαγγελέας θα είναι έτοιμη σήμερα να αναπτύξει την πρότασή της στο δικαστήριο, δεδομένου ότι μπορεί να χρειαστεί και επιπλέον χρόνο, όπως είχε ειπωθεί στην τελευταία συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Μάλιστα, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου η πρόεδρος του κ. Μαρία Λεπενιώτη είχε ανακοινώσει για σήμερα την επόμενη δικάσιμο, πλην όμως, όπως είχε πει, αν η εισαγγελέας ανακοινώσει ότι δεν έχει προετοιμάσει την πρότασή της, τότε θα της δοθεί και επιπλέον χρόνος, όπως προβλέπεται από τη δικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής είχε ξεκινήσει στις 20 Απριλίου του 2015. Ενώπιον του δικαστηρίου έχουν εξετασθεί 147 μάρτυρες κατηγορίας. Το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας στη δίκη κηρύχθηκε στις 07/11/2019. Είχαν προηγηθεί στο δικαστήριο οι απολογίες των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Μάλιστα, είχαν υποστηρίξει ότι δεν γνώριζαν τίποτα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά και ότι πληροφορήθηκαν για το έγκλημα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.