ΑΧΑΪΑ: Στο Ειδικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς – Για τη χρησιμότητα του θεσμού

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Κάτω Αχαΐας, επισκέφθηκε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Νικ. Μυλωνάς, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Κουνάβη, τη γενική γραμματέα κα.Νικολίτσα Σουλούκου, τον αντιδήμαρχο Σπύρο Σταυρογιαννόπουλο, τον προέδρο της ΚΕΔΔΥ Αναστάσιο Βερρόπουλο, τον πρόεδρο του ΟΤΑΔ Νικόλαο Πετρόπουλο και τον ειδικό συνεργάτη του Πάνο Χριστόπουλο, όπου και συναντήθηκε με το εκπαιδευτικό προσωπικό, το ΔΣ του συλλόγου γονέων και τους μικρούς μαθητές του σχολείου.

Ο Δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Ειδικού Σχολείου για την αφοσίωση τους στις ανάγκες των παιδιών και των κηδεμόνων τους και τη φροντίδα με την οποία ντύνουν την καθημερινότητά τους. Ταυτόχρονα εξήρε τη χρησιμότητα του θεσμού του Ειδικού Σχολείου και απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους, που με το έργο τους συμβάλλουν στην άρση του κοινωνικού και εκπαιδευτικού αποκλεισμού των παιδιών.

Επίσης, ο κος. Μυλωνάς συνομίλησε με το διδακτικό προσωπικό και το ΔΣ του συλλόγου γονέων για τα προβλήματα του σχολείου που αντιμετωπίζει η σχολική τους μονάδα και ταυτόχρονα ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος αναγνώρισε τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού και δεσμεύθηκε πως η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επίλυση του σοβαρού στεγαστικού προβλήματος που το σχολείο αντιμετωπίζει, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ποιοτικής αναβάθμισης του σχολικού περιβάλλοντος. «Ο Δήμος ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι σε διαρκή συνεργασία και σχέση με ΟΛΑ τα Σχολεία και ιδιαίτερα με τις Δομές Ειδικής Αγωγής. Θα είμαστε μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα για τη δρομολόγηση λύσεων στα προβλήματα που την απασχολούν» κατέληξε ο κος. Μυλωνάς.

Τέλος, όλοι μαζί αντάλλαξαν ευχές για το Νέο Έτος και ευχήθηκαν η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και επιτυχημένη.