Θα προσπαθήσουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα μέσω του εξορθολογισμού των δαπανών

Μηδενικές αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη, στον δημοτικό φόρο, αλλά και τιμολόγια ύδρευσης και άρδευσης ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ερυμάνθου, κατόπιν εισηγήσεως του Δημάρχου, Θεόδωρου Μπαρή.
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται:
«Ο Δήμος μας είναι ο μικρότερος πληθυσμιακά στην Αχαΐα, αλλά όχι και γεωγραφικά. Οι δημότες μας, κυρίως βιοπαλαιστές, αλλά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, δεν αποτελούν για εμάς πεδίο εύκολης φορολόγησης. Τα δημοτικά τέλη είναι πόροι ανταπόδοσης κι όχι εργαλείο οικονομικής αφαίμαξης των συνδημοτών μας για αλόγιστες δαπάνες. Η δημοτική Αρχή δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην τοπική ανάπτυξη, αλλά και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών αποφάσισε για το 2020 να μην προχωρήσει σε καμία αύξηση των τελών και των τιμολογίων ύδρευσης και άρδευσης, παρά το γεγονός ότι η περιοχή μας έχει ανάγκη από αναπτυξιακά, ανταποδοτικά έργα.

Εν τούτοις, αναζητήσαμε και αναζητούμε άλλες πηγές χρηματοδότησης για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες. Με αίσθημα συνέπειας και ευθύνης και σεβόμενοι πάνω απ’ όλα τον κόπο και το μόχθο των δημοτών μας, θα προσπαθήσουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα μέσω του εξορθολογισμού των δαπανών για να μην μετακυλήσει το βάρος στα νοικοκυριά, στους αγρότες και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες».

θοδωρος μπαρης