Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι κατατάσσει την Μαρία Δαμανάκη στις Γυναίκες της Χρονιάς

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με μια ανάρτηση στο instagram παρουσίασε οκτώ γυναικεία πορτραίτα σχολιάζοντας: «Υποδεχόμαστε τη Νέα Χρονιά γιορτάζοντας τα επιτεύγματα γυναικών που μας εμπνέουν, που η δουλειά τους και η επιρροή τους αγγίζει όλες τις γενιές».
Ανάμεσα στις οκτώ γυναίκες που την εμπνέουν, σύμφωνα με τη σύζυγο του πρωθυπουργού, βρίσκεται και η πρώην Επίτροπος της Κομισιόν Μαρία Δαμανάκη, η οποία αποτελεί το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο του πορτραίτου.
Με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει γυναίκα για πρόεδρο η φωτογραφία της Μαρίας Δαμανάκη δεν μπήκε τυχαία στις γυναίκες…που μας «εμπνέουν»…Και μην ξεχνάτε ότι πληροφορίες για ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη είχαν κυκλοφορήσει με ένταση την προηγούμενη περίοδο.

Η Αγγελική Γιαννακίδου

Απόφοιτος Παιδαγωγικής Ακαδημίας/ Ιδιωτική Υπάλληλος/ Διοργάνωση (Λαογραφικών) Εκθέσεων

Το 2002 ίδρυσε το «Εθνολογικό Μουσείο Θράκης» στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο στεγάζεται σε ένα πέτρινο του 1899. Το ΕΜΘ είναι ένα ζωντανό κύτταρο μέσα από μια πολιτική υπέρ του κοινωνικού συνόλου που παράγει πολιτισμό ερμηνεύοντας το παρελθόν με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Ο στόχος του ΕΜΘ είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το θέμα της πολιτισμικής κληρονομιάς και την αξία της ένταξής της στη σύγχρονη κοινωνική και πολιτισμική ζωή. Βασικοί άξονες των δράσεων του Μουσείου πέρα από τη συλλογή, έρευνα και προώθηση του πολιτισμού της Θράκης είναι οι εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες που παράγουν πολιτισμό, αισθητική απόλαυση και γνώση συνδέοντας τον υλικό πολιτισμό του παρελθόντος με το σήμερα, μεταμορφώνοντας έναν αδιάφορο χώρο σε τόπο αγαπημένης επίσκεψης και όχι μόνο για τους ειδικούς.

Μαρία Ναυπλιώτου

H Μαρία Ναυπλιώτου (Αθήνα 19 Ιουνίου 1969) είναι Ελληνίδα ηθοποιός κυρίως του θεάτρου, αλλά με συμμετοχές τόσο στη τηλεόραση όσο και τον κινηματογράφο. Είναι απόφοιτη της Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Ραλλούς Μάνου. Με την ολοκλήρωση των σπουδών ξεκίνησε

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαρία Ναυπλιώτου

την επαγγελματική της καριέρα ως χορεύτρια συνεργαζόμενη με το Ελληνικό Χορόδραμα της Ραλλούς Μάνου (1987-1992) και με το μοντέρνο χορευτικό συγκρότημα Ανδρομέδα (1990-1992). Από το 1992 έως το 1996 συμμετείχε στο χοροθέατρο Ροές της Σοφίας Σπυράτου.

Λυδία Βουσβούνη

Τη φωνάζουν «η ψυχή» της Zeus + Δione, του διεθνούς αναγνωρισμένου ελληνικού brand της Δήμητρας Κολοτούρα και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, και όχι άδικα, αφού δίνει πάντοτε και σε κάθε συλλογή τον καλύτερό της εαυτό, δημιουργώντας πραγματικά κομψοτεχνήματα που υμνούν την ελληνική ιστορία και ομορφιά. Εμπνευσμένη από τη μυθολογία και συνολικά την πλούσια κουλτούρα της χώρας μας, η Λυδία Βουσβούνη φαίνεται να έχει δοθεί ολοκληρωτικά στο design, χωρίς να μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της να κάνει οτιδήποτε άλλο στη ζωή της!

Η ίδια σπούδασε σχέδιο μόδας στην Αγγλία και συγκεκριμένα στα Πανεπιστήμια Kingston, Saint Martins και UCA. Μάλιστα, μόλις τελείωσε τις σπουδές της συμμετείχε στο Graduate Fashion Week του Λονδίνου, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα προβολής νέων, απόφοιτων σχεδιαστών μόδας στον κόσμο, ενώ οι κριτές την επέλεξαν να λάβει μέρος στο Final Gala Show, όπου συμμετέχουν οι είκοσι καλύτεροι.

H Λυδία Βουσβούνη μας ξεναγεί στον κόσμο της μέσα από 27+1 ερωτήσεις

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, παρουσιάζει ένα εξαιρετικό βιογραφικό. Έχει εργαστεί στους κορυφαίους οίκους Chloé, Aquasqutum, Martin Margiela και Loewe, ενώ πλέον, ως σχεδιάστρια της Zeus + Δione σημειώνει λαμπρή πορεία. Με την κομψότητά της να γίνεται αισθητή ακόμα και στις απαντήσεις της, μας ξεναγεί στον κόσμο της μέσα από 27+1 ερωτήσεις…

Μαρία Κουσουνή

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος διπλώματος χορεύτριας και καθηγήτριας χορού «Βαγκάνοβα» της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Δέσποινας Γρηγοριάδου, όπου διδά

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαρία Κουσούνη

χτηκε από τις Γκαλίνα Μπογκόεβα, Μποριάνα Ρίζοβα, Μιλένα Σιμεόνοβα, Ευρυδίκη Γρηγορίου. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της το 1999 όταν της προτάθηκε συνεργασία με το μπαλέτο της Κρατικής Όπερας της Βιέννης.

Μαρία Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη είναι Ελληνίδα τενίστρια, κορυφαία για το 2017. Γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1995 στην Αθήνα. Στα 18 της χρόνια μετακόμισε στη Βαρκελώνη για τέσσερα χρόνια. Το 2017 επέστρεψε στην Αθήνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαρία Σάκκαρη

Ο προπονητής της είναι ο Σουηδός πρώην νούμερο 7 στην παγκόσμια κατάταξη τενίστας, Τόμας Γιόχανσον και πλέον διαμένει στο Μόντε Κάρλο. Έκανε την παρθενική της εμφάνιση το 2012 με την εθνική ομάδα της Ελλάδας στο Fed Cup.