(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η «Φλόγα» συγκέντρωσε 15.000 ευρώ για παιδιά με καρκίνο

Ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου γέμισε χθες από χαμόγελα και αισιοδοξία ανθρώπων που η παρουσία τους εξέπεμπε το ελπιδοφόρο μήνυμα της αγάπης και της διάθεσης για προσφορά στον συνάνθρωπο.
Με πρωταγωνιστές, όμως, τους μαθητές 37 σχολείων της Πάτρας που σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» πέτυχαν τον υψηλότερο στόχο: Να συγκεντρώσουν χρήματα για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Και όχι απλώς πέτυχαν τον στόχο αλλά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού το ποσό που συγκεντρώθηκε ανήλθε στις 15.000 ευρώ!

Ολα αυτά, στο πλαίσιο μιας γενικότερης κινητοποίησης που όχι απλώς έπιασε τόπο, αλλά μπορεί να αποτελέσει φάρο ελπίδας για κάθε άλλη παρόμοια προσπάθεια. Κινητοποίηση που εκτός από τους μαθητές, την «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή οι εκπαιδευτικοί και οι Σύλλογοι Γονέων, το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, ο ΕΕΣ, τα ηχητικά συστήματα «Τίγκας», οι ειδικότητες Παιδαγωγικού, Αισθητικής και Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο, ενώ τη στήριξαν καθολικά ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος και η αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Πατρέων Βίβιαν Σαμούρη.

Συμμετείχαν:
Νηπιαγωγεία: 7o, 15o, 59o Πατρών, Τέμενης Αιγίου, Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών, Βρεφονηπιακός Σταθμός- Ιδ. Νηπιαγωγείο «Το Ρόδι», Παιδικός Σταθμός -Ιδ. Νηπιαγωγείο «Ηλιοχώρα», Ιδ. Νηπιαγωγείο «Το Μικρό Γυρί», Κέντρο Προσχολικής Αγωγής -Νηπιαγωγείο « Το Παραμύθι», ΚΔΑΠ «Σβούρα» Κάτω Αχαΐας.
Δημοτικά: 1ο Οβρυάς, 2o, 3o, 11o,12ο,18ο, 26o, 41o, 43o, 44ο, 45ο, 48o, 50ο, 55o, 56ο 59o, 60ο Πατρών, Αγίου Βασιλείου, Κάτω Καστριτσίου, Σανταμερίου, Τέμενης Αιγίου, 2/θέσιο Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών, 8/θέσιο Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών.
Γυμνάσια: 9ο, 13ο Πατρών
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων: Του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών
Αθλητικός Σύλλογος: ΑμεΑ «Ηφαιστος»
Εκπολιτιστικός Σύλλογος: «Ρυθμός -Κίνηση».