Πεταλωτής για την κρατική επιχορήγηση εφημερίδων: Υποκρισία

«Ποιοι αλληλοκατηγορούνται για υποκρισία». Το σχόλιο του Γιώργου Πεταλωτή για την ανάκληση της κρατικής επιχορήγησης σε εφημερίδες.

Οπρώην υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και με αρμοδιότητες Τύπου στην κυβέρνηση Παπανδρέου, Γεώργιος Πεταλωτής με ανάρτησή του στο Facebook σχολιάζει την ανάκληση της απόφασης για κρατική ενίσχυση σε εφημερίδες από την κυβέρνηση, κατηγορώντας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία.

Ο κ. Πεταλωτής υπενθυμίζοντας την απόφαση που είχε πάρει εκείνος το 2011, σχολίασε: «Περικόψαμε εντελώς το κονδύλι αεροπορικής μεταφοράς των ημερήσιων και περιφερειακών εφημερίδων , το οποίο πληρωνόταν εξ ολοκλήρου από το Δημόσιο και το οποίο – στην εποχή του Διαδικτύου- ανερχόταν περίπου στα 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως».

Ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε πως η ενίσχυση των ημερήσιων εφημερίδων αυξήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια από τη Νέα Δημοκρατία: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα διαμαρτύρεται, αποφασίζει με την 107 ΚΥΑ της 18-6-2019 την ενίσχυση των ημερήσιων εφημερίδων με το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ και με προϋποθέσεις πολύ ελαστικές» για να προσθέσει: «Η ΝΔ, όχι μόνον συνέχισε αλλά με την 338/12-12-2019 ΚΥΑ πρόσθεσε και άλλο 1,5 εκατομμύριο ευρώ , κάνοντας τις προϋποθέσεις ενίσχυσης (δεν απαιτείται καν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα) τόσο λάστιχο που χώρεσε ακόμη και το ρυπαρό ΜΑΚΕΛΕΙΟ στους δικαιούμενους ενίσχυση».