Κ.Φραγκογιάννης από Κατάρ: Η Ελλάδα γίνεται επενδυτικός προορισμός

Το μήνυμα πως η Ελλάδα γίνεται ένας επενδυτικός προορισμός και ότι υπάρχουν τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες, έστειλε από την Ντόχα του Κατάρ ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης.

Μιλώντας σε πάνελ με θέμα το επενδυτικό τοπίο του 2020 και με συνομιλητή, μεταξύ άλλων, τον πρώην αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο πλαίσιο του 19ου Φόρουμ της Ντόχα, ο κ. Φραγκογιάνννης τόνισε πως η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει από την κρίση και ότι δεν αποτελεί πλέον το «μαύρο πρόβατο» της ευρωπαϊκής οικογένειας. Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε ειδική αναφορά στα χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται σήμερα η Ελλάδα σε σχέση με το παρελθόν και σημείωσε «καταφέραμε να φέρουμε τη χώρα στο σημείο που είναι σήμερα λόγω της πολιτικής σταθερότητας και χάρη στην αντοχή του λαού και την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας».

Απαντώντας στην ερώτηση για το ποια είναι η επενδυτική συμβουλή της χρονιάς, κοινή πεποίθηση του πάνελ ήταν η ανάγκη για επενδύσεις στη βιωσιμότητα, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Σε αυτό το σημείο ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέλυσε την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης και έκανε ειδική μνεία στην απόφασή της να κλείσει έως το 2028 όλες τις λιγνιτικές μονάδες στην Ελλάδα. Παράλληλα, υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελλάδας να προσελκύσει ξένες άμεσες επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα και ειδικότερα για καινοτόμα και υψηλής τεχνολογίας πρότζεκτ.

Ο πρώην αντικαγκελάριος της Γερμανίας εκτίμησε πως η κυβέρνηση στη Γερμανία θα είναι σταθερή, αλλά όχι τόσο δυναμική όσο θα έπρεπε με δεδομένη την κατάσταση στην Ευρώπη.