(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ο Σύλλογος Πρωτευούσης για την εορτή του Αγίου Ανδρέα στην Αθηναϊκή Λέσχη

smart

Ο Σύλλογος  Πατρέων Πρωτευούσης  “Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” πραγματοποίησε με επιτυχία σήμερα Κυριακή 15 Δεκεμβρίου  2019  την ετήσια εκδήλωση για την εορτή του Αγίου Ανδρέα στην Αθηναϊκή Λέσχη.

smart

Της προγραμματισμένης εκδήλωσης προηγήθηκε θρησκευτικός εορτασμός ο οποίος τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καρύτση  Αθηνών περί την 10ην πρωϊνήν, παρουσία του Επισκόπου Ευρίπου Χρυσοστόμου.  Η επιλογή της συγκεκριμένης εκκλησίας  έγινε  δεδομένου ότι το αριστερό κλίτος της είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ανδρέα Πολιούχο Πατρών και πρωθιερέας είναι ο Πατρινός Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Ιωαννίδης.

smart

Ακολούθησε  συνεστίαση στις πολυτελείς αίθουσες της Αθηναϊκής Λέσχης με εκλεκτά εδέσματα, αρκετή Πατρινή σκορδαλιά, άφθονη μπύρα Μάμος προσφορά της ομώνυμης εταιρείας και τους περίφημους λουκουμάδες που μόνο το Άθενς Κλαμπ διαθέτει.

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εορταστικής εκδήλωσης απηύθυνε στους συνδαιτυμόνες ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Θεοδόσης Γεωργίου. Ο Πρόεδρος αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους αναφερόμενος στις δραστηριότητες του Συλλόγου επισήμανε ότι θα επακολουθήσουν ειδικές θεματικές επιστημονικές εκδηλώσεις.

smart

Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από επιφανείς Πατρινούς της Αθήνας, εξέχουσες προσωπικότητες της Τέχνης, της Επιστήμης, των Επιχειρήσεων καθώς και πολλούς διακεκριμένους φίλους της πόλεως των Πατρών. Μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο πολιτικός μηχανικός κ. Κώστας Χριστόπουλος, ο αστροφυσικός κ. Διονύσιος Σιμόπουλος, η Διευθύντρια του “Κέντρου Πρωτοποριακών Σπουδών” κ. Αλίκη Μητσάκου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο πρώην πρόεδρος ΕΡΤ κ. Χρήστος Παναγόπουλος. ο πρέσβης ε.τ. κ. Καρόκης, η επιχειρηματίας κ. Αντωνοπούλου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οικονομικών Διευθυντών Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, ο κ. Αθανάσιος Κοσμόπουλος αναλυτής διεθνούς ασφάλειας με την σύζυγό του κ. Αγγελική Συριοπούλου,  ο καθηγητής χειρουργικής κ. Λύσανδρος Ζαχαρόπουλος, ο τενόρος κ. Νίκος Καραγκιαούρης ο οποίος τραγούδησε γνωστά Χριστουγεννιάτικα άσματα  και πολλοί άλλοι.

smart

Η δεξίωση ολοκληρώθηκε με τα πλέον ευμενή σχόλια από τους παριστάμενους για την άψογη διοργάνωση και την ευχή όλων για την εκ νέου συνάντησή τους στην επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου  Πατρέων  Πρωτευούσης.

Επίσης, έδωσαν συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απαρτιζόμενο από τους: Θεοδόση Γεωργίου – Πρόεδρο,  Μαρία Φουκανέλη – Κορμανίδου –Αντιπρόεδρο, Άλμπερτ Μπάρυ –Γενικό Γραμματέα, Χρυσάνθη Διονυσοπούλου –έφορο, Ντίνο Πετρή, Κώστα Λίγκα και Χαράλαμπο Μπουγιούκο –μέλη.

smart

Λίγα λόγια για το Σύλλογο Πατρέων Πρωτευούσης

smart

Το Σπίτι των Πατρινών της Αθήνας, όπως είθισται να τον αποκαλούν τα μέλη του είναι από τους πλέον ιστορικούς συλλόγους καθώς ιδρύθηκε πριν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και κατά την δεκαετία του 1950 γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη. Γνωστοί Πατρινοί της Αθήνας χρημάτισαν από πολύ νωρίς μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και κάποιοι εξ αυτών Πρόεδροι.  Ενδεικτικά, αναφέρονται τα ονόματα του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Επαμεινώνδα Πετραλιά, του επιχειρηματία Γεωργίου Αναστασόπουλου, του αρχίατρου Κουρμέντελου, του δημοσιογράφου Κώστα Καγκελάρη και της Ελμίνας Πασσά. Επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου διατέλεσε ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

smart