Επέστρεψε στις νίκες η Παναχαϊκή

Για την 9η αγωνιστική της Superleague 2 η Παναχαϊκή επικράτησε με 3-0 επί του Απόλλωνα Πόντου εκτός έδρας. Σκόρερ για τους «κοκκινόμαυρους» ήταν στο 45’ και στο 63’ ο Μαυριάς, ενώ το 2-0 είχε έρθει από τα πόδια του Σιατραβάνη στο 55’. Με αυτό το αποτέλεσμα η Παναχαϊκή επέστρεψε στις νίκες (έπειτα από τις δύο συνεχόμενες ήττες που είχε στο πρωτάθλημα) έχοντας πάντως απέναντι της, τον Απόλλωνα Πόντου που την φετινή περίοδο δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα των περασμένων χρόνων. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Σπύρου Μπεξαβάνου, ήταν καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού σοβαροί, δείχνοντας ότι είχαν μόνο ένα αποτέλεσμα στο μυαλό τους.

Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή ήθελε να μπει δυνατά και να πάρει από την αρχή προβάδισμα στο σκορ, όμως ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσε. Μάλιστα η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για τους γηπεδούχους, όταν στο 16’ ο Χασομέρης έπιασε ένα πολύ όμορφο σουτ, όμως ο Σούλης «απάντησε» με μια εξαιρετική επέμβαση. Από εκεί και έπειτα οι παίκτες του Σπύρου Μπαξεβάνου ανέβασαν τον ρυθμό τους, και με κύριους εκφραστές τον Κολ και τον Σιατραβάνη προσπάθησαν να απειλήσουν. Παρότι οι «κοκκινόμαυροι» πίεζαν δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια μεγάλη φάση, και να δημιουργήσουν ταυτόχρονα προβλήματα στην εστία του Πολίτη. Μάλιστα για ακόμη μια φορά, και κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Πορτουλίδης σούταρε αλλά και πάλι ο γκολκίπερ της Παναχαϊκής ήταν εκεί για να κρατήσει το 0-0 στο 40’. Παρόλα αυτά η Παναχαϊκή βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν με την συμπλήρωση των 45’ ο Κολ έπειτα από μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια, έστρωσε στον Μαυριά ο οποίος πλάσαρε για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κοκκινόμαυροι» μπήκαν ακόμη πιο δυνατά, θέλοντας να βρούν ένα δεύτερο γκολ για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Μάλιστα αυτό το κατάφερναν στο 55’, όταν σε μια πολύ όμορφη αντεπίθεση ο Λινάρδος έδωσε την μπάλα στον Σιατραβάνη, και ο τελευταίος με όμορφο πλασέ έκανε το 2-0. Η Παναχαϊκή δεν άφησε ποτέ από εκεί και πέρα το πόδι από το γκάζι, και έτσι στο 63’ ο Μαυριάς έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα (έπειτα από ριμπάουντ που πήρε, καθώς στην αρχή ο Πολίτης σταμάτησε αρχικά τον Μωραΐτη) αλλά και 3-0 το σκορ για τους «κοκκινόμαυρους». Μετά και την επίτευξη του τρίτου τέρματος η Παναχαϊκή, έριξε τον ρυθμό και γυρνούσε την μπάλα έτσι ώστε να περάσει ο χρόνος. Παρόλα αυτά στο 78’ ο Αντωνακόπουλος μπήκε μέσα στην περιοχή πλάσαρε, όμως αυτή την φορά ο Πολίτης έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Από εκεί και έπειτα οι «κοκκινόμαυροι» συνέχισαν να γυρίζουν την μπάλα, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα.

Η ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Σπύρος Μπαξεβάνος):
Σούλης, Σταμόπουλος(46’ Μουστακόπουλος), Πατάπης, Τσελεπίδης, Πολίμος, Ιντζόγλου, Κολ, Μαυριάς, Λινάρδος, Σιατραβάνης(69’ Μασούρας), Μωραΐτης(74’ Αντωνακόπουλος)

Η ενδεκάδα του Απόλλωνα Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Μπρίτο, Χασομέρης, Ολαϊτάν, Πουρτουλίδης, Καλογέρης, Θεολόγου(57’ Δόρης), Αμαραντίδης, Τσουμάνης(65’ Χριστοδούλου), Λουφάκης, Καλαϊτζίδης.

Sport24patras Περικλής Παπαρίζος