Μακελειό στις Θεσπιές Θηβών: Επτά οι εμπλεκόμενοι – Δύο νεκροί και πέντε συλλήψεις

Σε σοκ βρίσκεται ακόμη η τοπική κοινωνία στις Θεσπιές Θηβών, ύστερα από την ένοπλη και αιματηρή συμπλοκή δύο αντίπαλων οικογενειών που διατηρούσαν εταιρείες security και δραστηριοποιούνταν στην περιοχή.

Τραγική ειρωνεία, πριν οι διαφορές τους για του που θα τοποθετούν τις διαφημιστικές τους πινακίδες οι δύο εταιρείες και που θα δραστηριοποιούνται, είναι ότι πριν μερικά χρόνια οι δύο ιδιοκτήτες συνεργάζονταν και αργότερα χώρισαν οι δρόμοι τους και έγιναν ανταγωνιστές.

Οι δύο αντίπαλες οικογένειες και κατ’ επέκταση εταιρείες, έβγαλαν τα όπλα και «έλυσαν» τις διαφορές τους με ανταλλαγή πυροβολισμών στους δρόμους του χωριού, επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκησαν συνολικά 7 άτομα και μάλιστα έξω από το σχολείο των Θεσπιών, στο οποίο ευτυχώς δεν υπήρχαν παιδιά εκείνη την ώρα.

Στη συμπλοκή συμμετείχαν, από την μια εταιρεία, ο 33χρονος ιδιοκτήτης της που τραυματίστηκε, ο 66χρονος πατέρας του, δύο υπάλληλοι, ένας 33χρονος και ένας 28χρονος, ενώ από τη δεύτερη εταιρεία, ο 34χρονος ιδιοκτήτης της και ο 66χρονος πατέρας του που σκοτώθηκαν, ενώ τραυματίας είναι ο 50χρονος ανιψιός του. Συνολικά, συνελήφθησαν πέντε άτομα.

Στην τοπική κοινωνία το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ τόσο για τα αποτελέσματα που είχε όσο και για το γεγονός ότι η «μάχη» αυτή δόθηκε έξω από το σχολείο και τα σπίτια τους, με τον φόβο να προκληθεί βεντέτα, να προκαλεί ακόμα μία αγωνία στην περιοχή.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την αιματηρή συμπλοκή

Για το περιστατικό εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ, η οποία αναφέρει:

«Ένοπλη συμπλοκή μεταξύ επτά ημεδαπών σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στις Θεσπιές Βοιωτίας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο εξ’ αυτών.

Η συμπλοκή αποδίδεται σε διαφορές προσωπικής και επαγγελματικής φύσης, μεταξύ δυο ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, στις οποίες δραστηριοποιούντο οι εμπλεκόμενοι.

Στη συμπλοκή συμμετείχαν, από την μια εταιρεία, ο 33χρονος ιδιοκτήτης της (τραυματίας), άλλος ένας 33χρονος, 28χρονος και 66χρονος, ενώ από τη δεύτερη εταιρεία, ο 34χρονος ιδιοκτήτης της (θανάσιμα τραυματισμένος), 50χρονος (τραυματίας) και 66χρονος (θανάσιμα τραυματισμένος).

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς συνελήφθησαν και οι πέντε εν ζωή εμπλεκόμενοι στη συμπλοκή, με τους δύο τραυματίες να νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε Νοσοκομεία των Αθηνών.

Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φυσίγγια και δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου, δύο κάλυκες και δύο βολίδες πυροβόλου όπλου, καθώς και θραύσμα βολίδας πυροβόλου όπλου, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν.

Στο χώρο του συμβάντος κλήθηκε και προσήλθε Ιατροδικαστής, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής των σορών των θανόντων. Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 33χρονου, μη τραυματία, εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών και χρηματική ποινή 800 ευρώ, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων (κατοχή – οπλοφορία).

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι τρεις εκ των συλληφθέντων, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών».