(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Εκπαιδευτική δράση για την Αστρονομία στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Εκπαιδευτική δράση με θέμα την Αστρονομία υλοποίησαν μέλη της ομάδας διάχυσης του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας. Πιο συγκεκριμένα, ο δρ Αστρονομίας κ. Βαγγέλης Κολοκοτρώνης, και ο δρ Αστροφυσικής κ. Λάζαρος Κουτουλίδης,, επισκέφτηκαν το Κατάστημα Κράτησης Πάτρας την Παρασκευή 6/12 για την υλοποίηση εκπαιδευτικής δράσης σε μαθητές/κρατουμένους του σχολείου με θέμα «Εξωπλανήτες και ζωή στο Σύμπαν».

Σε ένα ομολογουμένως εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών του σχολείου αλλά και των μαθητών, των οποίων η συμμετοχή στην όλη διαδικασία υπήρξε συγκινητική.

Το ταξίδι ξεκίνησε από το δικό μας ηλιακό σύστημα και συνεχίστηκε στους χιλιάδες πλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί από τα διαστημικά και τα επίγεια τηλεσκόπια τα τελευταία 25χρόνια. Οι μαθητές ανακάλυψαν τα χρώματα των αστεριών αλλά και τα μεγέθη των πλανητών που πιθανά να φιλοξενούν ζωή. Δυστυχώς, ο συννεφιασμένος καιρός δεν επέτρεψε την παρατήρηση της ηλιακής φωτόσφαιρας μέσω φορητού τηλεσκοπίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του 2ου ΣΔΕ Πάτρας κ. Μιχάλης Καραγεωργίου ευχαριστούμε θερμά το δρ Αστρονομίας κ. Βαγγέλη Κολοκοτρώνη και τον δρ Αστροφυσικής κ. Λάζαρο Κουτουλίδη, καθώς και το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για αυτό το υπέροχο ταξίδι στο σύμπαν και ευχόμαστε να συνταξιδέψουμε παρέα πολύ σύντομα.

Το έργο ΣΔΕ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.