(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο – Η μεγαλειώδης έναρξη

Φαντασμαγορική έναρξη για το Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, με χιλιάδες επισκέπτες να κατακλύζουν το πάρκο της πλατείας Υψηλών Αλωνίων, που μεταμορφώθηκε για 8η χρονιά σε θεματικό Χριστουγεννιάτικο Πάρκο!

Το «Ταξίδι στη Χώρα που Τίποτα δεν Πάει Χαμένο», ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο, αφού μικροί και μεγάλοι έδωσαν έναν ενθουσιώδες παρών. Η κεντρική ιδέα του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η στροφή στην κυκλική οικονομία που σε αρμονία με το πνεύμα των Χριστουγέννων, κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου που «πλημμύρισε» το παραμυθένιο σκηνικό που έχει στηθεί!

Οι ήρωες αγαπημένων παραμυθιών ζωντάνεψαν και ενώθηκαν για να μεταφέρουν το μήνυμα πως τίποτα δε χάνεται!  Η Πεντάμορφή και το Τέρας, τα 3 Γουρουνάκια, Ο Πινόκιο με τον Τζεπέτο, ο Μικρός Πρίγκιπας, ο Πίτερ Παν και πολλοί άλλοι ήρωες παραμυθιών, συνάντησαν τον Άγιο Βασίλη που έχει μαζί του φέτος τον Λάμποικο, τον ήρωα της ανακύκλωσης του δήμου Αιγιαλείας και όλοι μαζί υποδέχτηκαν τους επισκέπτες!

Η γιορτή για την έναρξη είχε ξεκινήσει από νωρίς, με την πλατεία Υψηλών Αλωνίων να υποδέχεται παιδιά και γονείς, για μια σειρά παιχνιδιών που είχε ετοιμάσει η πολυπληθής ομάδα του «Πληρώματος 94», ζεσταίνοντας το κλίμα για την επικείμενη έναρξη. Την ίδια ώρα στην πλατεία Αγίας Λαύρας και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αιγίου, ξεκινούσε η καθιερωμένη γιορτινή παρέλαση των φιλαρμονικών: Αιγίου «Ευτέρπη», Αιγείρας «Ιωάνννης Κοκονέτσης», και των δημοτικών φιλαρμονικών Ακράτας και Δερβενίου, γεμίζοντας με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες τους δρόμους της πόλης και έχοντας προορισμό το Πάρκο των Χριστουγέννων για το πανηγυρικό του άνοιγμα.

Μετά από μια εναέρια, ακροβατική παράσταση με πανιά που έκοψε την ανάσα, η γυμνάστρια Αθηνά Δεληγεωργοπούλου, έδωσε το κλειδί στο δήμαρχο Αιγιαλείας  κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, όπου μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, άνοιξαν πανηγυρικά τις πύλες του πάρκου!

Παραμυθένιοι ήρωες και μαγικές κατασκευές σε ένα υπέρλαμπρο σκηνικό, φώτισαν το νυχτερινό τοπίο στην κατάμεστη «Χώρα που Τίποτα δεν Πάει Χαμένο»! Το κοινό υποδέχτηκε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά ευχαριστώντας θερμά τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας για την καθοριστική υποστήριξή της περιφέρειας στη διοργάνωση του πάρκου και τον κάλεσε να το αγκαλιάσει, σαν το θεματικό Χριστουγεννιάτικο Πάρκο όλης της περιφέρειας, ενώ μίλησε για τον εξωστρεφή προσανατολισμό του θεσμού, που πραγματοποιείται για 8η χρονιά, μέσα από αδιάκοπη συλλογική προσπάθεια. Επίσης η κα Τσουκαλά ευχαρίστησε όσους έχουν εργαστεί σκληρά για να πάρει σάρκα και οστά αυτή η διοργάνωση. Συγκινημένος ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος, κάλεσε το κοινό να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με αγάπη και ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τον κ. Φαρμάκη για την αμέριστη υποστήριξη που δείχνει στην Αιγιάλεια, ενώ ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα σε όλους τους Αιγιαλείς. Ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Φαρμάκης, εν συνεχεία, εξέφρασε την υποστήριξη του για τις πρωτοβουλίες που δίνουν χαρά σε παιδιά και γονείς και τόνισε πως θα είναι αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια, ενώ επαίνεσε την καμπάνια του δήμου Αιγιαλείας, με πρωταγωνιστή τον Λαμποίκο, σε μια χρονική περίοδο κρίσιμη για την περιοχή και το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και έκλεισε τον χαιρετισμό του με ευχές για καλές γιορτές σε όλους.

Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς και τις ευχές, στη σκηνή ανέβηκαν οι ήρωες των παραμυθιών του Πάρκου, που θα συντροφεύουν τους επισκέπτες μέχρι το τέλος της διοργάνωσης, από το Πρότυπο Ωδείο Αιγίου και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Αγγελικής Αργυροπούλου. Ακολούθησε, μια συγκινητική θεατρική μεταφορά του «Πινόκιο», με συμβολικά μηνύματα αγάπης και προστασίας του περιβάλλοντος, από τη Θεατρική Έκφραση Αιγίου σε σκηνοθεσία της Βαρβάρας Σεφέρη. Μια ξεχωριστή χορευτική παράσταση με τίτλο «Ανακύκλωση Παραμυθιών», παρουσίασε η σχολή μπαλέτου illusion της Χαράς Βάκρινου, με χορογραφίες γεμάτες ζωντάνια. Το εορταστικό πρόγραμμα των εγκαινίων έκλεισε με ζωντανό μουσικό πρόγραμμα από τον Βασίλη Σκανδάμη, την Κατερίνα Καλογεροπούλου και το Βασίλη Χωροζάκη που εκτός των άλλων μουσικών επιτυχιών, έπαιξαν για πρώτη φορά στο κοινό το τραγούδι του Λαμποίκου!

Παρόντες στη μεγάλη γιορτή της έναρξης του Πάρκου των Χριστουγέννων ήταν επίσης:  O διευθυντής του Γραφείου του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Μάκκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αιγιαλείας κ. Ντίνος, ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Καλαμίδας, η αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κα Ψυχράμη, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Καραϊσκος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής κ. Βαρδάκης, η αντιδήμαρχος Διοικητικής Υποστηρίξης και Πρόνοιας κα Σταυροπούλου, ο αντιδήμαρχος Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων κ. Μαρινόπουλος, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Ανδριόπουλος, η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ κα Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αιγίου κ. Γκιώνης, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής β’/θμιας  εκπαίδευσης κ. Τριανταφυλλόπουλος, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Φραγκονικολόπουλος και κα Γιδά, ο γ.γ. του δήμου κ. Ρούσσος και πλήθος δημοτικών συμβούλων και αυτοδιοικητικών παραγόντων καθώς και σύσσωμο το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Η πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ευχαριστεί θερμά: τους Χρυσούς Χορηγούς: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον κ. Φαρμάκη για την πολύτιμη υποστήριξη του, την εταιρία Coca Cola – Τρία Έψιλον για την διαχρονική τους υποστήριξη και την Ολυμπία Οδό που στηρίζει κάθε σημαντική προσπάθειας  της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., όπως επίσης την εφημερίδα «Πελοπόννησος», που σαν Χρυσός Χορηγός Επικοινωνίας συμβάλει καθοριστικά στο να εδραιωθεί το Πάρκο των Χριστουγέννων σαν το Πάρκο της Δυτικής Ελλάδας καθώς και τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «Ο Αρίων» για τη συνδρομή του σαν Υποστηρικτικός Φορέας. Θερμές ευχαριστίες στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Δήμου Αιγιαλείας και τον πρόεδρό του κ. Ανδριόπουλο, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας και τον κ. Χριστόπουλο και στο Τμήμα Πρασίνου του δήμου Αιγιαλείας, για τη σημαντική τους βοήθεια στη διοργάνωση καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις της Αιγιάλειας -μικρές και μεγάλες- που έχουν συνεισφέρει χορηγικά για την υλοποίηση του Πάρκου. Επίσης ευχαριστίες στο Φούρνο Καρακάση και τον κ. Παναγιώτη Καρακάση για την πολύτιμη βοήθεια του στην παραγωγή των ενθυμίων του πάρκου με το μηχάνημα CNC, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Τροχαίας Αιγιαλείας και τον διοικητή κ. Ροδόπουλο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου και τον διοικητή κ. Γιαννόπουλο, το ΕΚΑΒ Αχαΐας και τον Ερυθρό Σταυρό – Παράρτημα Πατρών.

Ευχαριστίες στη Δημοτική “Φιλαρμονική Δερβενίου” και την αντίδημαρχο Πολιτισμού Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κα Ελίνα Μενούνου, τη  Φιλαρμονική Αιγίου “Ευτέρπη”, τη Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας “Ιωάννης Κοκονέτσης”, τη Φιλαρμονική του μουσικοχορευτικού συλλόγου “Φιλαρμονική Ακράτας”. Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. επίσης ευχαριστεί τους συντελεστές και συνεργάτες του Πάρκου: την εικαστικό Μαργαρίτα Γούτου, τον ζωγράφο, αγιογράφο και γλύπτη Αλέξη Ασημακόπουλο που εμπνεύστηκε τα στοιχεία του Πάρκου καθώς και τους εθελοντές βοηθούς του: Γιαννοπούλου Γεωργία, Σπυροπούλου Μαρία και Κατερίνα Δραγώνα, , τα παιδιά του Πρότυπου Ωδείου Αιγίου και την Αγγελική Αργυροπούλου.

Ευχαριστούμε πολύ: το Δημόσιο ΙΕΚ Αιγίου, το διευθυντή κ. Λουκά Χριστολουκά και την υπεύθυνη εξωστρέφεια  και επικοινωνίας κα Αλεξάνδρα Φωτεινού Μπούνια, όλους τους καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ και ιδιαίτερα την Εκπαιδεύτρια κυρία Χρυσανθοπούλου Παρθενόπη για τη πολύτιμη βοήθειά τους. Την εθελόντρια Γεωργία Καραφλού, τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που καλύπτουν και αναδεικνύουν το Πάρκο των Χριστουγέννων. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα του Λαμποίκου: Αναστασία Ευσταθίου, Αθηνά Σκανδάμη και Ανδρέα Μεσσήνη για τις άοκνες προσπάθειές τους να κάνουν την ανακύκλωση τρόπο ζωής στην Αιγιάλεια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι, ή μάλλον…

Βρες αυτό που ψάχνεις στη χώρα που τίποτα δεν πάει χαμένο.

Ανακύκλωσε την αγάπη σου, πρόσφερέ τη σε άλλους ανθρώπους.

Κάνε διαλογή των στιγμών σου, κράτα μόνο τις καλές.

Κομποστοποίησε τη στενοχώρια σου, να γίνει λίπασμα χαράς.

Πρόγραμμα λειτουργίας 12/12/2019 έως 5/1/2020

Ώρες λειτουργίας: 10π.μ. – 10μ.μ

Είσοδος Ελεύθερη

Εκτός από την επίσκεψη σας στον Πάρκο των Χριστουγέννων, μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αξιοθέατα της περιοχής, που καλύπτουν όλα τα γούστα και ηλικίες.

Κανονίστε την εκδρομή σας συμπληρώνοντας τη φόρμα:

Ενημερωθείτε για τα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στην Αιγιάλεια