Εντονοι διάλογοι στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας

H παρουσία του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκη, στο χθεσινό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, προϊδέασε ότι θα συζητείτο το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα της σχέσης ΠΑΟΚ – Ξάνθης, για το οποίο έχει γίνει καταγγελία από τους «ερυθρόλευκους» στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα συζητήσει γι’ αυτό την επόμενη Πέμπτη. Ο κ. Μαρινάκης ρώτησε τα μέλη του Δ.Σ. αν είναι σύμφωνοι να αγοράζουν ο ένας το προπονητικό κέντρο του άλλου. Ο πρόεδρος της Ξάνθης Αρης Πιαλόγλου απείλησε να αποχωρήσει αν το θέμα έμπαινε προς συζήτηση. Οταν ο Αλ. Κούγιας τον ρώτησε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης, ο Πιαλόγλου είπε: «Θα απαντήσουμε στην ΕΕΑ. Ιδιοκτήτες είναι ο Πανόπουλος και ο Συγγελίδης» και στη συνέχεια αποχώρησε.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ ο αντιπρόεδρος Μ. Γκαγκάτσης υποστήριξε: «Ο κ. Σαββίδης δεν έχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση με την Ξάνθη, ούτε επηρεάζει αποφάσεις ή ασκεί επιρροή. Δεν μπορεί η Super League να υποκαταστήσει την ΕΕΑ, είναι σαφές, άλλωστε εκεί προσέφυγε και ο Ολυμπιακός. Είμαστε κατά οποιασδήποτε μορφής πολυϊδιοκτησίας». «Είμαστε κατά οποιασδήποτε μορφής πολυϊδιοκτησίας» τόνισε από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 1, Μηνάς Λυσάνδρου. Μεταξύ των εκπροσώπων ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού υπήρξε διάλογος με αναφορά στην προχθεσινή πρόκριση του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ με γκολ από πέναλτι χάρη σε χέρι του Ζαντέρ. Αρχικά ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού είπε: «Να μας πουν εδώ που είναι και δύο ποδοσφαιριστές, ο Σαμαράς και ο Πουρσανίδης, έτσι όπως είδαν το ΠΑΟΚ – Ξάνθη αν ήταν φυσιολογική η συμπεριφορά των παικτών της Ξάνθης όταν έφευγε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ και ο αμυντικός δεν τον κυνηγούσε».

Η απάντηση ήρθε από την πλευρά του ΠΑΟΚ: «Κύριε πρόεδρε αφού μιλάτε για ποδόσφαιρο, να σας ρωτήσουμε αν το πέναλτι που πήρατε χθες με τον Ερυθρό Αστέρα, το έκανε παίκτης της Ξάνθης στο ματς με τον ΠΑΟΚ, τι θα λέγατε τώρα;». Τέλος, ο κ. Μαρινάκης φέρεται να ζήτησε να σταματήσει η λειτουργία του VAR επειδή υπάρχουν προβλήματα, χωρίς η πρόταση να γίνει δεκτή.