(ΒΙΝΤΕΟ)-ΑΧΑΪΑ: Κινηματογράφος «Απόλλων» Αιγίου – Το «Πάρκο των Χριστουγέννων» πάει σινεμά μέχρι και απόψε

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και όλοι μπαίνουν στο εορταστικό κλίμα που δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει και τον δημοτικό κινηματογράφο «Απόλλωνα»! Το Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο, ανοίγει τις πύλες του και φέτος για πρώτη φορά, κάνει κάποιες εξορμήσεις στον «Απόλλωνα», με ταινίες για όσους νιώθουν ακόμη παιδιά, με πολλές εκπλήξεις και γενική είσοδο 3 ευρώ! Η πρώτη ταινία που θα προβληθεί στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Πάρκου των Χριστουγέννων είναι η ιστορία της Ραπουνζέλ με τίτλο «Μαλλιά Κουβάρια»

Στο κανονικό πρόγραμμα του «Απόλλωνα», έρχεται, από την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, σε α’ προβολή το «Οι Δύο Πάπες», εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία, με τον Άντονι Χόπκινς και τον Τζόναθαν Πράις και το «Στα Μαχαίρια» με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Έβανς, σε μια συναρπαστική ταινία μυστηρίου, φόρο τιμής στην Άγκαθα Κρίστι. Σε α’ παγκόσμια προβολή, έρχεται την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου η δυναστεία του Star Wars με το  “Skywalker Η Άνοδος”, για να σπάσει τα ταμεία!

«Οι Δύο Πάπες»

Πίσω από τα τείχη του Βατικανού, ο συντηρητικός Πάπας Βενέδικτος (Άντονι Χόπκινς) και ο φιλελεύθερος μελλοντικός Πάπας Φραγκίσκος (Τζόναθαν Πράις) πρέπει να βρουν κοινό έδαφος για να συνεχίσουν την πορεία της Καθολικής Εκκλησίας.Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φερνάντο Μεϊρέγιες, γνωστός για τις ταινίες «Περί Τυφλότητος», «Ο Επίμονος Κηπουρός» και «Η Πόλη του Θεού». Μια ενδόμυχη ματιά στην ιστορική αυτή στιγμή για την Καθολική Εκκλησία με πρωταγωνιστές τους Άντονι Χόπκινς και Τζόναθαν Πράις σε ερμηνείες υψηλού επιπέδου που ήδη συζητιούνται για τα βραβεία Όσκαρ.

Σκηνοθεσία: Φερνάντο Μεϊρέγες

Ηθοποιοί: Άντονι Χόπκινς, Τζόναθαν Πράις

Διάρκεια: 125 λεπτά

«Στα Μαχαίρια»

Ο καταξιωμένος σεναριογράφος και σκηνοθέτης Rian Johnson (Brick, Looper, Star Wars: The Last Jedi) αποδίδει φόρο τιμής στην αυθεντία του Μυστηρίου Agatha Christie, με μία φρέσκια σύγχρονη ταινία Εγκλήματος και Μυστηρίου στην οποία όλοι είναι ύποπτοι. Όταν ο φημισμένος συγγραφέας Harlan Thrombey βρίσκεται νεκρός στην έπαυλή του έπειτα από τον εορτασμό των 85ων γενεθλίων του, ο πάντα περίεργος αλλά και ευγενής Ντετέκτιβ Benoit Blanc προσλαμβάνεται μυστηριωδώς για να ερευνήσει το έγκλημα. Από την δυσλειτουργική οικογένεια, ως το αφοσιωμένο υπηρετικό προσωπικό ο Blanc βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστό από παραπλανητικά στοιχεία και ψέματα που τον εμποδίζουν να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τον πρόωρο θάνατο του Harlan.

Με ένα all-star cast το ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ είναι μία διασκεδαστική, έξυπνη και στιλάτη ταινία μυστηρίου που εγγυάται ότι κανείς από τους θεατές δεν θα βρει τον ένοχο πριν το τέλος της.

Σκηνοθεσία: Ράιαν Τζόνσον

Ηθοποιοί: Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Έβανς, Άνα ντε Άρμας, Τζέιμι Λι Κέρτις, Μάικλ Σάνον, Ντον Τζόνσον, Τόνι Κολέτ, Κιθ Στανφιλντ, Κάθριν Λάνγκφορντ, Τζέιντεν Λίμπερερ, Φρανκ Οζ, Ρίκι Λίντχομ, Έντι Πάτερσον, Κ Κάλλαν, Νόα Σίγκαν, Κρίστοφερ Πλάμερ

Διάρκεια: 131 λεπτά

«Μαλλιά Κουβάρια (Μεταγλ.)»

Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ έναν πανύψηλο πύργο, ζούσε η Ραπουνζέλ, ένα κορίτσι αλλιώτικο από τ’ άλλα.Με μοναδική της παρέα τον Πασκάλ, ζει με την ελπίδα να της παρουσιαστεί η ευκαιρία να ξεκινήσει για τη μεγάλη περιπέτεια. Όμως, η μοχθηρή Μητέρα Γκόθελ επιμένει να την κρατά έγκλειστη για έναν και μόνο λόγο: οι παράξενα μακριές, χρυσαφένιες πλεξούδες της έχουν τη μαγική δύναμη να χαρίζουν νιάτα και ομορφιά σε όποιον ερχόταν σε επαφή μαζί τους. Βασισμένη στο παραμύθι των αδερφών Γκριμ, η Walt Disney Pictures έβαλε τα καλά της και γιόρτασε την 50η κυκλοφορία ταινίας μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνίστρια την Ραπουνζέλ.

Σκηνοθεσία: Byron Howard, Nathan Greno

Διάρκεια: 100 λεπτά

Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση

“Skywalker Η Άνοδος”

Η Lucasfilm και ο J.J.Abrams που επιστρέφει στη σκηνοθεσία, ενώνουν για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις τους για ένα επικό ταξίδι σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά. Στη νέα ταινία STAR WARS: SKYWALKER Η ΑΝΟΔΟΣ, τον καθηλωτικό επίλογο του θρυλικού saga, θα γεννηθούν νέοι θρύλοι και θα δοθεί η τελευταία μάχη για την ελευθερία.

Σκηνοθεσία:    Τζεϊ Τζεϊ Άμπραμς

Ηθοποιοί:        Κέρι Ράσελ, Όσκαρ Ισαάκ, Ντομχνόλ Γκλίσον, Μαρκ Χάμιλ, Κάρι Φίσερ.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου

  • «Στα Μαχαίρια» στις 19:00
  • “Οι Δύο Πάπες”στις 21:30

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου

  • StarWars: “Skywalker Η Άνοδος” στις 18:30 και 21:30.